Почетна / Кошарка / Еврокуп

Партизан четири од четири, пао и први фаворит Еврокупа Локомотива

Црно-бели сјајним финишпом дошли до четврте победе, која им је широм отворила врата пласмана у Топ 16 фазу Еврокупа
ФОТО: В. Марковић
Партизан – Локомотива Кубан 80:71 (24:18, 17:17, 16:23, 23:13)
Дворана: „Александар Николић”. Гледалаца: 6.976. Судије: Пјотр Пастусјак, Рајан Перанди и Хуго Тепенијер.
ПАРТИЗАН: Волден, Загорац 10, Пејџ 7, Гордић 7, Парахуски, Јарамаз 10, Величковић, Бирчевић 9, Јанковић 9, Томас 16, Пејнерс 1, Мозли 11.
ЛОКОМОТИВА: Декер 17, Камингс 17, Мотовилов 1, Апић 2, Калниетис 7, Ивлев 2, Илницкиј 1, Вилијамс 15, Кулагин, Герасимов, Мартијук, О` Брајант 9.

 

Партизан не застаје у Еврокупу. Црно-бели су у фантастичној атмосфери дворане „Александар Николић” остварили и четврти тријумф, против првог фаворита такмичења, Локомотиве.

Партизан је бољим стартом у последњој четвртини преокренуо резултат, а после кошева Мозлија и Томаса имао је и девет поена вишка (70:61), на шест и по минута пре краја.

Камингс је покренуо свој тим са два коша, оба пута уз погођено додатно слободно бацање, потом је исти играч убацио још два бацања (70:69).

Нешто касније, украдена лопта Пејџа, асистенција иза леђа за закуцавање Томасу, натерали су тренера гостију да затражи тајм-аут (78:71), на минут и 53 секунде пре краја. Испоставило се да је тада питање победника било решено.

Претходно је предност прелазила са једног на други тим. Водио је Партизан са 10:5, на истеку прве четвртине имао и шест поена вишка (24:18).

Кад је средином другог квартала Бирчевић погодио тројку црно-бели су по први пут имали двоцифрену разлику (31:21), недуго потом било је и максималних 12 поена вишка (33:21).

Ипак, трећа четвртина је у потпусности припала Русима, који су дошли до шест поена предности (56:50). Уследио је потом већ описани финиш...

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

gropn III
Ajmo crno beli ! Institucija ponovo
Tokiovic Barrislav
Bravo crno-beli ! I za igru i za atmosferu. Najiskrenije cestitke od mene, bez zavisti ili bilo cega.
gropn III
hvala, zasluzili smo
misa tumbas
ori Mileeeeeeeeeeeeeee
Marko Pavlović
Bravo, ali teško do Evrokupa. Hoćemo ABA ligu.
Moca
Bravo majstori.Samo tako.Deremo sve odreda.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.