Почетна / Кошарка / Еврокуп

Партизанов корак назад, Монако поново покорио „Пионир” (ФОТО)

Црно-бели одиграли прилично лош меч против Монака, француски тим остварио велики брејк и знатно отежао Партизану борбу за четвртфинале
ФОТО: И. Веселинов
Партизан – Монако 68:72 (13:21, 13:19, 12:14, 30:18)
Дворана: „Александар Николић”. Гледалаца: 6.500. Судије: Борис Рижик, Роберт Виклицки и Амит Балак.
ПАРТИЗАН: Н. Јанковић 12, Пејџ 8, Си 6, Маринковић, Гегић, Величковић, Загорац 7, Ренфро, С. Јанковић 5, Лендејл 12, Гагић, Николић 16.
МОНАКО: Л. Џонс, Бари, Нидам 10, Лакомб 12, Гладир 6, Кикановић 9, Лубаки, Џ. Џонс 16, Робинсон 8, Бакнер 11, Џозеф.

 

Монако је други пут ове сезоне славио у хали „Александар Николић”. После Црене звезде, француски тим био је у Београду бољи и од Партизана.

Французи су нешто боље почели меч у испуњеној хали „Александар Николић”, повели су са 6:2, водили су и са 19:10 после тројке Гладира.

Половином другог квартала Монако је по први пут имао и двоцифрену разлику, уз кош Кикановића (27:17). Већ у 18. минуту та разлика је додатно увећана, после „два плус један” Лакомба (35:21).

Тих 14 поена предности гости су имали и на полувремену, с обзиром да је Џеред Џонс погодио отворену тројку са звуком сирене (40:26).

У прва четири минута другог полувремена врло лоша кошарка оба тима, по један кош на обе стране (42:26). Ипак, кад је Џеред Џонс погодио још једну тројку, Тринкијери је морао да затражи тајм-аут (45:28).

Кад је иза линије 6,75 погодио и Гладир, Монако је имао огромних 20 поена вишка (50:30). До краја трећег квартала, црно-бели су успели да умање разлику, а кад је погодио Си, у 31. минуту Гробари су поново живнули (54:41).

На седам минута пре краја тројку је погодио Лендејл, Партизан је био све ближи (56:46). Још два пута је Монако отишао на 14 поена вишка, та разлика била је актуелна и кад је Кикановић погодио под фаулом, а потом убацио и додатно слободно бацање (66:52).

Повукао је у тим тренуцима домаће Алексеј Николић, погодио је две везане тројке, потом и „два плус један”, те су на нешто више од три минута пре краја црно-бели имали једноцифрен минус (66:58).

На тројку Нидама одмах је одговорио Пејџ, а потом је иза линије 6,75 био прецизан и Банџа Си (69:64). Исти играч је одмах украо лопту, али је из три напада Партизан потом погрешио.

Одмах је то стари знанац Гробара Дерек Нидам знао да казни новом тројком, за тајм-аут Тринкијерија на тачно 63 секундe до краја. Партизан је, ако ништа друго, до краја успео да смањи минус на четири поена заостатка, што би могло да буде значајно у крајњем поретку.

Семафор трећег кола Е групе Еврокупа:
Партизан – Монако 68:72 (13:21, 13:19, 12:14, 30:18)
Среда:
18,00: Ритас – Алба
Табела: Монако 2-1, Партизан 1-2, Ритас (меч мање) и Алба (меч мање) по 1-1.
Коментари35
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dule "Grobar"
Mislim da u "Evro-kupu" vise nista ne mozemo da uradimo. Za ovu ekipu je uspeh i prolaz u drugi krug. Jos tu treba mnogo da se radi, uigrava. Ne moze odmah, prve godine, sa ekipom koja je jos u formiranju, nedovrsena je. Zato, mislim da se energetski vise ne treba posebno trositi na "Evro-kup", vec treba preusmeriti sve snage na na ABA ligu.
Zuk
Losa igra u napadu. Marinkovic i Renfro bez postignutog kosa kao i pet promasenih slobodnih bacanja Nikole Jankovica odlucili su pobednika.
@ istina
Zagor ce pokazati ko je protiv ovih iz Predgradja, kada za to dodje vreme.
istina
A Zagor je bio odlican. 30% sut iz igre i 7 izgubljenih lopti. To je NBA pojacanje o kome su grobari sanjali.
Marko
Nema penzijonera da komentarise drzavni projekat zbog penzijice....Zvezda im sve uzela i paricu...
Mosquito
Neprijatna informacija iz Partizana. Marinkovic se izgubio pa ga zato nije bilo na utakmicu. Ukoliko ga neko nadje moze da ga zadrzi.
Fica
Za mene stvarno utisak veceri iz moje perspektive kao navijaca gomila mladih ljudi koji umesto da navijaju pucaju selfije i drndaju mobilne.Pred kraj uzavrela atmosfera,kad treba da se navija a dva klinca ispred pucaju neki live prenos za instagram ili sta li vec.Gomilu starleti i nekih starletana ne bih komentarisao.Brojnost jeste velika a pravih navijaca nazalost mnogo manje.Srecno mom Partizanu u nastavku takmicenja!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.