Почетна / Кошарка / Еврокуп

Томић, Перпероглу, Лазић и Давидовац о Лиможу и ТОП 16 фази Еврокупа

Кошаркаши Црвене звезде на старту ТОП 16 фазе Еврокупа, дочекују екипу Лиможа у среду од 20 часова. О предстојећем мечу говоре тренер Томић и првотимци Перпероглу, Лазић и Давдиовац
ФОТО: Еврокуп

Кошаркаши Црвене звезде дочекују на старту ТОП 16 фазе Еврокупа екипу Лиможа у дворани „Александар Николић".

Утакмица са француским клубом игра се у среду од 20 часова, а карте за овај меч пуштене су у продају још у четвртак у свим пословницама Евентима, продаваће се и на дан утакмице 2.јануара у ПЦ Ушће и на благајнама дворане.

Црвено-бели су претходну годину завршили победом у дербију 13. кола АБА лиге, док је Лимож имао довољно времена за припрему ове утакмице, јер су последњи такмичарски меч одиграли још 27. 12. 2018. године у националном шампионату.

Екипа Лиможа која је пласман у ТОП 16 обезбедила кроз групу Б заједно са екипама Локомотиве, АЛБЕ и Цедевите, стигла је у Београд још током Новогодишње ноћи, а првотимци Црвене звезде и тренер Милан Томић од премијере у другој фази очекују добру утакмицу против тима који је у серији од 6 победа.

- Почетак ТОП 16 фазе играмо против екипе која је у добром моменту, у серији су од 6 победа, 4 у првенству и  две у Еврокупу након промене тренера. Играју брзо са пуно контри, атлетски су јаки и изузетно високи као екипа на свим позицијама. Зато морамо да одиграмо добру утакмицу у добром ритму. Против Будућности смо играли без неколико играча који су били болесни, ровити или повређени. Видећемо на кога пред овај меч могу да рачунам – рекао је Томић.

Искусни Стратос Перпероглу се надовезао:

- Морамо да одиграмо добро против Лиможа зато што је то прва утакмица у Новој години којом отварамо Топ 16 фазу Еврокупа, а поготово је важна јер играмо пред нашим навијачима. Позвао бих навијаче да нас подрже и испуне халу на тој утакмици као против Будућности јер се показало колико нам значе. Надам се да ће наставити да долазе у великом броју – истакао је Грк, на шта је капитен Бранко Лазић додао:

- Тешка група у Топ 16 фази и свакако ниједна утакмица неће бити лака. Играли смо већ са француским екипама. У питању је једна добра атлетска екипа и сигурно да ће желети да покажу да нису случајно у Топ 16 фази. Ипак, ми желимо да пред нашим навијачима одиграмо још једну добру утакмицу и стартујемо Топ 16 фазу са добрим резултатом.

Дејан Давидовац је рекао да је Лимож добра екипа, атлетски јака и веома незгодна:

- Утакмица против Будућности је био прави тест за наси за старт Еврокупа.  Лимож је сигурно добра екипа чим је нашла своје место у Топ 16 фази Еврокупа. Они су типична француска екипа која игра доста у транзицији, атлетски јаки.  Имали смо већ прилике да се сусретнемо са француским екипама у групној фази па знамо шта можемо да очекујемо. Група је тешка, али даћемо све од себе и зато је важно да добро почнемо, јер нас чекају два тешка гостовања у Шпанији. Валенсија и Уникаха су евролигашке екипе, али и ми смо прошле године играли Евролигу. Сигурно да је то најјача група у Топ 16 фази, али бићемо спремни.

Утакмица Црвена звезда - Лимож игра се у среду са почетком у 20 часова. Одмах након тога црвено-бели аутобусом путују у Словенију, где их у петак очекује дуел са екипом Крке.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

KK CZ. Velikan
Postovane Delije, svii u nas hram, da bude krcato veoma vazan mec! Limoz je atraktivan rival, u dobrom smo momentu sa svih aspekata. Zvezda i Limoz su se sastajali u Kupu Koraca 1982/83 u cetvrtfinalu, Zvezda je trijumfovala u Beogradu 93:83, a u gostima je minimalno izgubila 80:78. Nemam dilemu da smo jaci, ali mora da se igra jako ozbiljno i angazovano. Srecno, vidimo se sutra! " Zvezda vecno zivi".
ccc
Ovaj tim i trener zasluzuju pun Pionir i prave navijace koji su pojam u Evropi.
Miograg Micko
Sta ima veze sta je pokojna zvezda radila protiv tima koga je trenirao i general pred utakmicu sa mutiranim prigradskim fmp?
Željko
Ristić treba da bude starter zbog Samjuelsa.
OSIGURANJE
Samardo Samjuels na Majka Odža.
ANALIZA
Zvezda pobedjuje.Mnogo smo kvalitetniji tim
bokiUSA
Samo pobeda. Ako se desi poraz mi smo skoro pa zavrsili takmicwnje. Kuci mora svi da se dobiju a na strani sta uradimo. Mislim da sa 4 pobede idemo dalje.... opet nije nam prioritet ovaj kup ali zbog imena i navijaca sto jace....
KK CZ. Velikan
Svako takmic.mora da nam bude prioritet, mi smo Zvezda! Svii da grmi, jaci smo i to cemo dokazati. Jako u odbrani, agresivno nemaju oni nikakvu sansu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.