Почетна / Кошарка / Еврокуп

Валенсија први пут у Партизановом „Пиониру” (19,00 – САСТАВИ)

Предстојећи меч може много тога да одлучи када је у питању пласман Партизана у другу рунду Еврокупа
ФОТО: Еврокуп

Како тренера „боли глава” од процената шута за три играча Валенсије, нема дилеме да је тај задатак поверио једном од најбољих дефанзиваца у тиму – Алексеју Николићу.

- То је класични шпански тим, који воли кошарку са много шутева споља, зато су окупили и добре шутере – подсетио је плејмејкер Партизана, па признао:

- Биће веома важно да имамо организован напад и да се организовано враћамо у одбрану. Да шутерима Валенсије не дозволимо да се разиграју и да утакмицу учине још тежом – каже Николић.

Предстојећи меч, може много тога да одлучи када је у питању пласман Партизана у другу рунду. На ту тему, сјајни Словенац је рекао:

- Ми се за сваку утакмицу припремамо исто. Као да је најважнија у сезони. Ова јесте веома битна, против квалитетног тима Валенсије, против којег смо у гостима играли веома добро. Свесни смо тога и имамо додатно самопоуздање да можемо да добијемо.

Шта сада треба другачије, у односу на први меч, како би и резултат био другачији.

- Имали смо превише изгубљених лопти у том мечу – подсетио је Николић и додао:

- Радимо на томе да будемо што опрезнији. И да када дође тренутак да можемо да преломимо меч, то и искористимо.

То јесте проблем младих екипа, али…

- У неким утакмицама, та наша младост и енергија су нам донеле и победе. Битно је да само уочене грешке поправимо радом на тренинзима и да их не понављамо на утакмицама.

Партизан је везао два пораза, ризик да ће се негативни низ и после вечерашњег меча наставити, постоји.

- Биће тешко, то је врло јак противник. Али како смо у Валенсији одиграли добру утакмицу, верујемо да можемо пред нашим навијачима да одиграмо добро и прекинемо ту лошу мини серију.

Биће лакше уз подршку – у Партизану се надају – пуних трибина.

- То је увек велики плус, додатни мотив да навијачима покажемо да можемо да играмо. Увек када нас бодре, то нам даје додатну енергију.

ВАЛЕНСИЈА ПРВИ ПУТ У ПАРТИЗАНОВОМ „ПИОНИРУ”

Партизан је годинама редован учесник европских такмичења. Ни Валенсија није новајлија на међународној сцени.

Ипак, тим из Шпаније вечерас „дебитује” у „Пиониру”, као гост Партизана.

Податак који још невероватнијим чини чињеница да су два клуба изузетно испреплетана разним везама – чак 12 играча су носила дрес оба тима.

Семафор 8. кола Еврокупа:

А група:

Уторак:

Монако – Улм 84:81 (16:27, 24:19, 18:19, 26:16)

Андора – Црвена звезда 91:80 (25:20, 21:27, 25_15, 20:18)

Среда:

20,30: Бреша – Галатасарај

Табела: Монако 6-2, Андора 5-3, Црвена звезда 4-4, Галатасарај 3-4, Улм 3-5, Бреша 2-5.

Ц група:

Уторак:

Турк Телеком – Асвел 78:83 (25:16, 13:29, 22:22, 18:16)

Среда:

18,00: Зенит – Тренто

19,00: Партизан – Валенсија

Табела: Асвел 6-2, Валенсија 5-2, Зенит 4-3, Турк Телеком 3-5, Партизан и Реј по 2-5.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko
Krila San Emeterio i Donerkamp su najopasniji igrači Valensije.
Dragan Lo
KKP kao domaćin mora dobijati iskusnije i trenutno kvalitetnije protivnike, a Valensija večeras i prigradski u subotu to jesu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.