Почетна / Кошарка / Еврокуп

Партизан играо само полувреме, преокрет Зенита, ТОП 16 сад корак даље

Партизан одиграо врло добро прво полувреме, али потом био очајан у другом, па је сада направио корак уназад у борби за пласман у ТОП 16
ФОТО: Еврокуп
Зенит – Партизан 75:71 (20:22, 20:22, 18:10, 17:17)
Дворана: „Сибур арена” у Петрограду. Гледалаца: 3.645. Судије: Сефи Шемеш, Марио Мајкић  Саулијус Рачиш.
ЗЕНИТ: Рејнолдс 8, Џенингс 8, Карасјов 21, Пушков 2, Трушкин 12, Воронов 4, Симоновић, Панин, Утхоф, Скраб 9, Валијев 11.
ПАРТИЗАН: Пејџ 10, Си 9, Аранитовић, Маринковић 11, Гегић 4, Пецарски 1, Гавриловић 6, Јанковић 8, Лендејл 6, Гагић 7, Николић 9.

 

Партизан је боље почео меч у Петрограду, брзо је стекао четири поена вишка (8:4), кад је Јанковић погодио тројку, а недуго потом поене убацио и Гавриловић, било је и „плус шест” (20:14).

Ипак, до краја првог периода, руски тим је смањио разлику поенима Карасјова и Трушкина (22:20), а кад је овај други погодио, на почетку другог квартала било је нерешено (22:22).

Имали су снаге црно-бели да се поново „одлепе”, серија је кренула од тројке Нешовића (31:24), а кад је нешто касије исти играч убацио двојку Партизан је имао максималних девет поена вишка (36:27).

Још једном Зенит је успео да смањи заостатак у финишу четвртине, па је екипа Андрее Тринкијерија у паузи имала четири поена вишка (44:40).

У наставку, поново су црно-бели боље кренули, те су поенима Лендејла и Пејџа стекли осам поена вишка (48:40).

Играо је Зенит тада агресивније, Партизан је имао много проблема у нападу, те су домаћи после дуго времена и повели, поенима Карасјова (52:50).

Али, што је још важније по екипу Василија Карасјова, ухваћен је ритам, који црно-бели у тим тренуцима нису могли да испрате. На старту последњег квартала Зенит је повео са девет поена предности, после поена Валијева и „два плус један” Скраба (63:54).

Тринкијеријев тајм-аут није помогао, Зенит је наставио да затрпава кош Партизана све до 69:54. Ипак, на нешто мање од четири минута пре краја, Карасјов је морао да тражи тајм-аут, црно-бели су запретили (71:64).

Био је Партизан још ближе кад је Маринковић погодио са скоро девет метара (73:69), на два минута пре краја, али је исти играч потом прокоцкао наредни напад.

На 65 секунди пре завршетка меча Николић је погодио оба бацања, Партизан је поново био у игри (73:71). Ипак, Карасјов је потом погодио из врло тешке ситуације (75:71), а Си је промашио тројку.

Испоставило се да за преокрет није било времена, иако је Зенит брзо изгубио лопту. У последњем нападу погрешио је Маринковић.

Семафор Ц групе Еврокупа:
Зенит – Партизан 75:71 (20:22, 20:22, 18:10, 17:17)
20,45: Валенсија – Турк телеком
Уторак:
Тренто – Асвел 79:77 (22:22, 18:18, 19:17, 20:20)
Табела: Асвел 5-2, Зенит 4-3, Валенсија 4-2, Турк Телеком 3-3, Тренто и Партизан по 2-5.
Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Rale
Po prikazanom , Partizan ce biti ispred Trenta turaka i mozda od Zenita tako da verujem u prolaz.
Che
Kada neko ko nije gledao utakmicu procita izvestaj i vidi da Je Marinkovic postigao 11 poena prvo pomisli.."boze, samo Vanja nesto vredi"..
Silva
Više nego očekivan i realan kec... a slede još tri poraza realno, Budućnost, Valensija i Zvezda. I Trinkijeri čini mi se počeo da sesprda sa nama i klubom...
Gagi
Ako ne gresim, izgubili smo svaku utakmicu kada Zagorac nije igrao. Od sada da drze Gagica daleko od Zagora na treninzima, da ne rizikujemo :) Steta na propustenoj sansi, malo je nedostajalo.
misa tumbas
steta ovo je moglo da se dobije. Da je Rade igrao ,taman toliko

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.