Почетна / Кошарка / Еврокуп

Милан Томић: Симанић и Човић кључни за победу против Улма

Тренер Црвене звезде Милан Томић рекао је да је задовољан победом у вечерашњој утакмици против Улма у Еврокупу, али је додао да екипа још није дошла до свог максимума
ФОТО: И. Веселинов

Тешка утакмица, то смо и очекивали. Играли смо против добре екипе која игра добро у нападу, има добре контре и креће се. Задовољан сам победом, градили смо предност и утакмицу од првог до последњег минута. Тако морамо да играмо, не побеђује нико у првој и другој четвртини, већ се резултат гледа у 40. минуту. Честитам екипи на победи – рекао је Томић на конференцији за новинаре после утакмице.

Кошаркаши Звезде победили су у Београду Улм са 88:73 на почетку такмичења у Еврокупу.

Упитан о осцилацијама у игри, Томић је рекао да утакмица не може да се одигра у истом ритму 40 минута и да су осцилације нормалне на почетку сезоне. Он је посебно похвалио и као кључног играча истакао Боришу Симанића.

Он је био кључни играч на утакмици, у одбрани и нападу. Дао је енергије колико је требало у том тренутку да се добије утакмица. Два кључна играча су била, Човић и Симанић, а не Регланд са 17 поена, Перпероглу и Оџо са 14... Бориша је у кризном тренутку ушао на терен и одиграо феноменално. Напредовао је – навео је Томић.

Упитан да прокоментарише учинак Мајка Цирбеса, који је постигао два поена, Томић је рекао да Немац није играо добро, а да је његов посао да га подржи и врати и да он мора да игра боље.

Од првог дана овде у Звезди, све мора да иде позитивно а не негативно. Нисмо ми дошли до 100 одсто. Против Цибоне сам рекао да сам незадовољан, не квалитетом игре већ односом према кошарци, према дресу, а данас је била друга слика и то је у реду. Звезда може и мора да напредује, много више мора да се верује у младе и да се ради са њима – рекао је Томић.

Тренер Улма Торстен Либенат рекао је да је Звезда један од фаворита за освајање Еврокупа.

Звезда је добро вођена, играли су на високом нивоу иако су се тек завршиле припреме. Добро су изгледали. Има екипа са већим буџетима, али мислим да је овај тим Звезде међу фаворитима – навео је он.

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Igor
I u tih 10 minuta je CZV napravila razliku koju nije izgubila, kao u prethodnim slucajevima. Zato ih je i istakao. CZV je imala po 10-11 poena ali je gubila tu azliku, kada je pomenuti dvojac usao, bilo je i 18 razlike i nije padala ispod 12. Za divno cudo, Covic samo 1 greska u napadu, a u odbrani nije "pukao" nijednom!
Apis
Ovi partizanovci vidim da komentarišu igru zvjezdini košarkaša. Ponekad haluciniraju pa od Crvene zvijezde vide Fapa u punoj brzini u bijegu od strahu da ih ne prignječi daju savjete igračima i treneru kako da ih zaobiđu.
THE COMSAT ANGELS DOKTOR KOŠARKE
Simanić nije ništa uradio posebno.A čović je po meni uvjek bio dobar igrač.Ja sam pisao unazad 4 godine da Filip mora da bude u ekipi.Tata mu je uništio karijeru kao i Đorđević koji zove nekog Đokovića u reprezentaciju.Tomis se uvuko Nebojiši u du.. i sada priča što on želi da čuje.Tomis je bio dobar bek i kao trener mi se za sada sviđa.Zvezda je borbena i unio je igru više sa pozicije pleja koga je igrao.Ozbiljna ekipa i za ABA ligu ali i za Evropu.Lazića ,Radanova,Simanića prekomandovati u FMP,a ristića i Davidovca kao i Kešelja vratiti u prvi tim.Neznam da li je Nenadić zreo za pleja ali vrijeme će pokazati.Sviđa mi se kako Zvezda igra odbranu kada joj ne ide napad.Fali još jedan šuter jer će se ovaj Faje izduvati a i nije neki igrač,ali što je tu je.Dovedite mladog Sebastiana Skoka gospodine Nebojša.Treba nam ili FMP-u.Biće igračina samo ako igra.
TRENER
Ovo kako Tomic vodi utakmicu pokazuje da je on pravi pocetnik.Ovo su decije bolesti i ovakve izmene niko ziv ne vrsi.Oni koji dobro igraju i imaju ucinak niko ne menja! Igra toplo hladno,uz odlicno sudjenje i dosta srece,pa kada se pobedi,onda moze da se izjavi,ko sta hoce.Bez ikakvog rezona,hvali Covica i Simanica,da bi se dodvorio ,,gazdi,, Decko Simanic,nema energije ni za sebe, a ne da je prenese na ekipu,smesan komentar.Videcemo kako ce se Tomic ponasati kada pocne da gubi,ali mnogo bolje se predstavio u medijima,nego sta pokazuje na terenu!!!
veteran 47
Dok ste kupovali,stvarali ste svoju istoriju i samo-proklamovanu ...instituciju.Bolje biti mutant ,nego parazit koji je 4 decenije sisao sve što je vredno i u jugi ,iu Srbiji!
Ало излапотино
Некад је паметније кад се ништа не напише !!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.