Почетна / Кошарка / Еврокуп

Обрадовић: Потрошили смо годину дана наших живота низашта и то је катастрофа!

За све што се дешавало на терену преузимам одговорност
ФОТО: С. Сандић

У осмини финала Еврокупа Партизан је код куће поражен од Бурсе 95:103 за мук у Арени.

Како тек описати сломљеног тренера Жељка Обрадовића. Није му било ни до чега.

- Ми смо имали добијену утакмицу, ту нема дилеме, али Бурса је заслужила победу. Реално, имали смо шансу лако да завршимо меч, али нисмо. За све што се дешавало на терену преузимам одговорност.

На питање да појасни тактику, последњи напад, да ли је све испоштовано, није желео да улази у детаље.

- Нећу да анализирам, јер смо потрошили годину дана наших живота низашта и то је катастрофа! 

Покушај да се истим питањем извуче бар нешто од Обрадовића, није успео.

- Страшно ми је жао, јер смо потрошили годину дана живота да играмо меч у оваквом амбијенту. Жао ми је због навијача, играча, знам да су имали велику жељу, али испало је како је испало. Нигде атмосфера није као овде, то могу да направе само ови људи, зато ми је толико и тешко. Жао ми је што знам колику смо енергију уложили председник Мијаиловић, директор Савић и људи око њих, па и сви ми остали. Не знам колико ће нас држати овај пораз.

Ипак је прозборио покоју о мечу.

- Знали смо да је један меч... Могу да разумем неке ствари из првог дела, али на крају кад се заврши како се заврши, остане горак укус. Цео живот сам радио исто, тако да ћу да браним играче. Имам одличан стручни штаб уз себе, све што се вечерас дешавало ми смо спремали, али очигледно нисмо успели, па морамо да кренемо од почетка.

Шок је толики да се не зна ни када је следећи тренинг:

- Нисам имао ни идеју да ово може да се догоди, па у свлачионици нисам играчима знао да кажем ни кад је следећи тренинг! Како год то звучало, на нама је да извучемо поуке. Догодиле су се невероватне ствари. Кад се вратимо на тренинг треба да се спремимо за плеј-оф АБА лиге, то нам је остало, шта да радимо.

На питање може ли овај пораз да утиче на његову одлуку на крају сезоне да остане или оде, био је децидан.

- Не! Дошао сам на три године. То може да буде само одлука клуба. Ако сам ја проблем и ако неко мисли да јесам, онда је то најлакше да се реши.

Коментари22
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Karlo Veliki
Realno, daleko smo od Evrolige.. Do nje se ne stize recima vec radom..Mozda bi izgubili narednu utakmicu, a mozda je ovaj poraz dosao na vreme, da vidimo moze li Obradovic od ove grupe da napravi utegnuti tim...Mislim da ne moze, jer igraju bez pleja..Avramovic nije plej.. Njemu je Bog podario fizikalije, ali sa zaturenom kosarkaskom inteligencijom. Drugo, igraci fizicki nisu utegnuti, nemaju cvrstinu. I trece, moralno tim je ocajan. Pocev od bednog i mlitavog kapitena, do zbunjenih stranaca. Fale nam profili Vese Petrovica, Hausa, Dejana Milojevica, Suputa, Grbe, Milenka Savovica,... I za kraj. Uros Trifunovic je dosao u KKP kao kombo 1-2, sa karakteristikama izrazitog fajtera.. Da li je, ili, zasto je, izgubio volju za kosarkom?
Realan kg
Vec sam slao vise komentara od pocetka sezone za igru Partizana.Videlo se od starta da nemamo pleja koji razigrava ekipu,vec se igra na individualni kvalitet.Protiv losih ekipa to prolazi cim dodje ozbiljniji protivnik mi ne mozemo da se povezemo.Nadao sam se da ce Zeljko kao iskusan trener da reaguje na vreme i dovede pleja da spasi sezonu ali nazalost nista.
Лола
4 крила дангубића Загорца курца Трифуновић селекције то није ни за Србију пантер ледех лоши Аврамовић мутант недисциплина ко је одговоран па тренер каже коректно сен финале купа а Чанак а нега а цедевота ме га систем одбране лош и шта сада иде године
bekrija
Šta ti dečko pišeš!? Treći razred osnovne nisi završio!
Laza
U civilizovanom svetu, kad neko preuzme odgovornost za nešto, on i snosi konsekvence. Samo u Srbiji treneri preuzimaju odgovornost za katastrofu (izgubljena godina), i nikome ništa. Idemo dalje.
Ice
Gledao sam sinoc tekmu, skroz lose odigrano, i neke poteze vrlo cudne ne razumem, pogotovo zadnji napad Pantera da sutira trojku umesto da udje blize kosu i da sutira, gledam skoro svaku tekmu i nista ne razumem kako nema pomaka u ugri igraca, svi mi izgledaju nekako mekano.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.