Почетна / Кошарка / Еврокуп

Александрa Катанић после великог успеха Звезде у Европи: Нисмо веровале шта се дешава

– Требало је убедљивије да победимо Бидгошћ, знамо да смо боље од њих, а и тамо смо се мучиле, можда та превелика жеља има везе са тим – каже Катанићева
ФОТО: ФИБА

Био је то један баш дугачак дан. Требало је прво дочекати утакмице, а онда сачекати да се заврше. И видети – да ли је напор који си претходно уложио имао смисла. Да ли ће бити награђен.

На крају је био. Црвена звезда је отишла у другу рунду Еврокупа. Осим што је у последњем колу победила Бидгошћ, и други резултати се поклопили.

Црвено-беле ће играти у првој рунди плеј-офа. И то против актуелних шампионки – кошаркашица Валенсије. Али, како су оне преживеле тај четвртак. Вероватно најдужи четвртак од многих претходних.

Одговор смо потражили од Александре Катанић, плејмејкера тима са Малог Калемегдана. Једну од најискуснијих. Насмејала се. Сад, кад се све завршило, могла је да се смеје. Каже...

- Чекале смо ту утакмицу у шест, навијале за Лублин. Пре ње рекла сам Шврћи да морају да победе.

На тренутак је застала. Направила је дигресију, да објасни. Ако неко не зна.

- Александра Станаћев игра у Лублину. Пред ту утакмицу су имале и доста проблема са КОВИД-ом. Само њих седам је ишло у Белорусију. Срећом, успеле су да победе.

Додаћемо – Станаћев, иначе и сама некадашња играчица Звезде, у тој утакмици је убацила осам поена, имала и осам скокова, али и чак 10 асистенција. Звездина Александра се вратила на на свој тим.

- Ми смо у време те утакмице имале тренинг. Оне које нису тренирале гледале су, навијале и преносиле како се креће резултат. Било је напето...

Лублин је победио. Из трке избацио Хоризонт, у плеј-оф „погурао“ Звезду.

- Нисмо веровале шта се дешава. Биле смо у фазону да сачекамо да изађе званично на ФИБА, да не буде да смо нешто погрешно израчунале – додала је старија сестра Катанић. И даље задовољно осмехујући се.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.