Почетна / Кошарка / Еврокуп

Партизан добио „меч сезоне“, јунак Џош Перкинс

Чинило се да црно-бели немају шта да траже, посебно кад су крајем провг полувремена имали 18 чоена минуса
ФОТО: Еврокуп/КК Партизан/Драгана Стјепановић
Партизан – Локомотива Кубан 71:69 (22:24, 13:24, 17:8, 19:13)
Хала спортова „Ранко Жеравица“. Играно без присуства гледалаца. Судије: Христос Христодулу, Џозеф Бисанг и Едуард Удванскиј.
ПАРТИЗАН: Мика 8, Загорац, Пејџ 8, Дангубић, Јарамаз 11, Величковић 9, Перкинс 9, Јанковић 3, Радовановић, Томас 23, Трифуновић, Мозли.
ЛОКОМОТИВА: Вилијамс-Гос 5, Камингс 5, Херви 15, Мотовилов 6, Калниетис 2, Илницкиј, Кузминаскас 2, Линч 10, Мартијук, Крофорд 16, Гордон 7, Емченко 1.

 

Велику победу остварио је Партизан, у мечу који је имао епитет "бити или не бити". и то после 18 поена минуса!

Кренуло је лоше по Партизан, Локомотива је брзо стекла осам поена вишка (13:5). Ипак, црно-бели су до краја првог квартала успели да се приближе на само два поена заостатка (24:22).

Уместо да наставе у истом ритму, уследила је врло, врло лоша друга четвртина изабраника Саше Филиповског. Руски тим је бро дошао до прве двоцифрене предности (32:22).

И нису се на томе зауставили, Локомотива је разлику попела на чак „плус 18“ (46:28). До краја полувремена домаћи су ипак успели да колико-толико смање заостатак (48:35).

Ништа друго није преостало црно-белима него да покушају агресивном одбраном да анулирају квалитете ривала. И у томе су успели у трећој четвртини, кад су Локомотиви дозволили да им убаци свега осам поена.

На другој страни, Партизан је био бољи и продуктивнији у нападу, па је пред последњеих десет минута пришао на само четири поена минуса (56:52).

У два наврата Партизан је прилазио и на само кош заостатка, најпре после поготка Томаса, потом и Пејџа, а кад је Јарамаз погодио тројку имали су само поен минуса (67:66), тачно 101 секунду пре краја меча.

Имао је Партизан и шут за вођство, али је Перкинс промашио. На другој страни, то је закуцавањем казнио Херви. Но, имао је домаћин одговор, Перкинс је пробао још једном, сада за три поена, донео је изједначење 33 секунде пре краја (69:69).

Локомотива је на засрепашћење свог тренера после тајм-аута изгубила лопту, а напад за победу имао је Партизан. После фаула гостију (нису изашли из бонуса у том тренутку), тајм-аут тражио је Филиповски.

Иако тај напад није изгледао претерано добро, Перкинс је успео да поентира (71:69). Остало је довољно времена да Локомотива проба, учинио је то Крофорд, али је његов шут за три поена завршио на првом обручу.

Семафор четвртог кола Ф групе Еврокупа:
Партизан – Локомотива Кубан 71:69 (22:24, 13:24, 17:8, 19:13)
Уторак:
Тренто – Левалоа 67:57 (12:15, 21:13, 14:17, 20:12)
Табела: Левалоа 3-1, Партизан и Тренто по 2-2, Локомотива 1-3.
Коментари36
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ercov
Zasto se dobra odbrana igra samo u drugom deli meca i pri vecoj razlici !? Ovaj put smo se spasili ali tesko da ce se tako nesto opet ponoviti jer zabari igraju sve bolje iz meca u mec dok je pevcima postala frka i moraju da se vade na Rusima ili na nama. Samo nam pobede u preostale dve utakmice daju garant za dalji prolaz.
Само се нервирам
Дангуба и Загор бивши кошаркаши. Немају изграђен шут, играју као баскеташи. Они су достигли зенит и никада неће бити бољи. За њих је клуб типа Борац, Сплит... Јанковић потпуно лимитиран, нема скок, неизграђен шут, не може бацања да погоди. Имам утисак да га држе као да игра за џабе. Мозли, осим пар блокада и скокова бескористан, посебно у нападу. Бацања исто ништа. Није џаба играо италијанску другу лигу. Партизан му је врх каријере и ту нема напретка. Мика може само као подршка. Упоредити га нпр. са Лендејлом. Ремонтовани Новица је и сада бољи од све тројице, али је прави тренутак да оде у тренере. Ангола и С. Јанковић нису ни добили шансу, а могли су, нису слабији од осталих. Гордић им је био скуп. Мекинтајер 2 класе изнад свих, 3 класе изнад Волдена, али је тренер требало да га уклавири, а не да га отера. Томас, Пејџ и Перкинс солидни, али са много осцилација, што је опет до тренера. На лето опет ремонт?
011
Partizan je mnogo bolji tim dok Zagorac ne udje u igru, ta spodoba unistava KK Partizan. On i dangubić mogu zajedno u paketu i problem resen.
moma52
Moj najjači utisak i radost je što sam Radovanovića video na klupi.Tok utakmice je na žalost, išao tim putem da nije mogao da dobije priliku,ali u ABA ligi,mora i to po svaku cenu.U Budućnosti Žugić starter,u Ciboni Prkačin,jedan od glavnih,možda u ovom trenutku, nije bolji od njih, ali sigurno nije ni slabiji. U ABA ligi nemamo šta više da tražimo,osim da razigramo nekoliko mladih i sa većom minutažom povratimo samopouzdanje Dangubiću i Zagorcu. Nukleus domaćih igrača mora da čine tim ,a od stranaca,maksimum 2-3 i to na mestima gde nemamo domaće igrače.Ne može klub i rezultati da zavise od nonšalantnog Tomasa(sinoć je bio borben,ali to je izuzetno retko), Tananog Pejdža ,koji kao glavni skorer ,mora da ima u rukama 15-20 poena, on na startu utakmice ukanali ekipu svojim promašajima.Za Mozlija i Miku je potreban trener koji će znati šta oni mogu,a Perkins,nesiguran na lopti,šut sporadičan i nedovoljno brz.Mislim da će Nikolić biti korisniji,samo da bude zdrav.
ne znam bas
E, ako od Nikolica ocekujes spas...Pa, jedva smo cekali da negde ode...
Aaaa
Imali nekada da neki nas odluci i bude najbolji igrac! Vidim i kod Delija, I Grobara samo stranci se spominju! Probudite se dok nije kasno

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.