Почетна / Кошарка / Еврокуп

Важан тријумф Парног ваљка у Турској! (ВИДЕО)

У табору црно-белих најбољи су били Коди Милер-Мекинатјер и Ерик Мика
ФОТО: КК Партизан

Бахчешехир – Партизан 76:82 (17:24, 22:14, 17:21, 20:23)

БАХЧЕШЕХИР: Џонс 16 (8 ск), Јуцеорал, Акпинар 2, Оздемир 4 (6 ас), Ончел 4, Грин 23 (5 ск), Киличли, Јилмаз, Јилдизли 16, Акјазили, Олдриџ 5, Јилмаз 6.

ПАРТИЗАН: Мика 19 (6 ск), Милер-Мекинтајер 22 (7 ас), Загорац 3, Пејџ 6, Дангубић 8, Гордић 7, С. Јанковић, Ангола, Величковић 7 (5 ск), Н. Јанковић, Томас 6 (9 ск), Трифуновић 2.

 

Кошаркаши Партизана победили су вечерас у гостима екипу Бахчешехира са 82:76 (24:17, 14:22, 21:17, 23:20), у утакмици четвртог кола Групе А Еврокупа.

Партизан је уписао другу победу, док је турски тим и даље без тријумфа.

Најефикаснији у победничком тиму био је Коди Милер-Мекинтајер са 22 поена, Ерик Мика је убацио три поена мање, Немања Дангубић је постигао осам, а Немања Гордић и Новица Величковић по седам.

У редовима Бахчешехира најбољи је био Ерик Грин са 23 поена, док су Џамал Џоунс и Бурак Јилдизли постигли по 16 поена.

Партизан је добро почео утакмицу, повео је са 9:15, након чега је пропустио неколико прилика за лаке поене и убедљивије вођство. Црно-бели су, поенима Гордића, на први одмор отишли са седам поена предности (17:24), да би почетком друге деонице стигли и до плус десет (19:29).

Изабраници Влада Шћепановића су контролисали меч и одржавали предност, имали су и плус 12, потом и плус 11, али је турски тим у финишу првог полувремена успео да преокрене резултат предвођен Џоунсом и Грином. Бахчешехир је управо поенима Грина стигао до 39:38 на полувремену.

Бахчешехир је одржавао предност до финиша треће четвртине када је Мика вратио предност Партизану - 56:59.

Средином последње четвртине, Партизан је после пет везаних поена Мекинтајера повео са 65:70, а исти играч је у узбудљивој завршници, и поред једне изгубљене лопте, израстао у хероја меча. Он је прво 66 секунди пре краја погодио важну тројку (72:78), а потом и одлучујући кош осам секунди пре краја меча.

Партизан ће у наредном колу дочекати Бурж, док ће Бахчешехир гостовати Венецији.

У другом мечу Партизанове групе Хувентуд је са 92:78 победио Венецију и тако дошао до четврте победе.  Италијански тим има скор 1-2.

Порази Морнара и Цедевита Олимпије

Кошаркаши француског Метрополитена победили су данас у Паризу екипу Морнара из Бара са 78:65 (15:10, 24:23, 20:21, 19:11), у утакмци Б групе. 

У француском тиму најефикаснији су били Роб Греј са 16 поена, Виталис Чикоко са 14 поена и осам скокова, док је Ентони Браун додао 11 поена, четири скока и шест асистенција.

У екипи Морнара Џејкоб Пулен је постигао 22 поена уз четири скока и три асистенције, док је Ајзеја Вајтхед додао 18 поена.

Оба клуба после четири одиграна кола имају по две победе и пораза.

У петом колу Еврокупа екипа Метрополитена ће играти на гостовању против екипе Бреше у среду 28. октобра, док Морнар истог дана дочекује екипу Будућности из Подгорице.

Кошаркаши италијанског Трента победили су на домаћем терену екипу Цедевита Олимпије са 61:51 (15:12, 15:10, 24:12, 7:17), у утакмици Д групе.

Најефикаснији у италијанској екипи био је Гари Браун са 14 поена, четири скока и седам асистенција, а Џекори Вилијамс је додао 10 поена и 10 скокова.

У екипи из Љубљане највише поена постигао је Кендрик Пери 13 док је Јака Блажич додао 12 поена, осам скокова и четири асистенције.

Екипа Трента након четири одиграна кола је и даље непоражена у Еврокупу, док је Цедевита Олимпија након три одигране утакмице са учинком од једне победе и два пораза.

У петом колу Еврокупа екипа Трента гостује шпанској екипи Гран Канарији у среду, 28. октобра, а истог дана екипа Цедевита Олимпије дочекује грчку екипу Промитеас.

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Che
Pre neki dan nadimak 'zorge" nagovestio ke promene u rosteru KKP sto me je nagnalo da pazljivije pratrim vesti o mogucim kandidatima.. Prvo sam nacuo za Von-a (napustio Buducnost), pa za Stojanovica koji je na probi u klubu, dok se danas pominje Italijan DelaVale......Ima ih jos za koje nisam cuo...Mislim da trener luta. Mogao je odmah da uzme Stojanovica dzabe a Vona na dva meseca za pocetak, a da istovremeno trazi levorukog pleja medju amerikancima u Evropi i Aziji...KKP mora da igra cvrstu i skocnu odbranu i brzu tranziciju...Tu je CZ daleko odmakla..Cini mi se da Scepanovic nikako da se definise sta zeli, da bi se istovremeno definisao kao trener koga ne razumeju, a koji nema kapacitet da zastiti igraca od sebe. .
moma52
Svakako je dobro i jedino to,što smo pobedili,sve drugo katastrofa. Toliko naivno prodatih i predatih lopti direktno u ruke protivniku nedopustivo i za beton ligu.Naš glavni i projektovani skorer Pejdž,koji bi morao na svakoj utakmici da bude na15-20 poena,on jedva nešto ubode.Tomas ,nonšalantan i neodgovoran,a zna da igra košarku.Gordiću su potrebni minuti,da uđe u ritam i on onda postaje pravi,ovim seckanjem se prosto pogubio.Zagorac i Dangubić su dobri momci,ali uticaj na igru mizeran. Trifunović bez samopouzdanja.Tvrdim da bi Angola više koristi doneo od mnogih i kada je igrao pokazivao je da ima solidan šut,prodor i odbrana mu nije strana.Mika dobro napreduje i sa boljim plejom bi bio još bolji.S.Janković,nedefinisan,tako će i ostati.Ima fantastičan šut za tri,ali čim primi loptu mora da šutira,ako zastane piši propalo,hvata ga panika i obično budu koraci ili faul u napadu.Novici sve čestitke,ali dokle i koliko on zdravstveno može?Trenera ne bih komentarisao,sve se vidi.
Dr
Uzas,gde je nestala onakva igra i dominacija od prošle sezone,Šćepanoviću odlazi a za sinoć se zahvali individualnom kvalitetu Mekintajera zbog koga će mo te nažalost još neko vreme gledati na klupi Partizana
Karlo Veliki
Vrednost ove pobede je sto je ostvarena na gostujucem terenu, sto je tim igrao bez dva igraca iz prve petorke, i sto se uspeo odupreti napadu Turaka pri kraju meca...O treneru imam i dalje isto misljenje. Ne mogu ga razumeti da u rosteru ima Angolu a ne daje mu sanse ili S. Jankovica kome daje sanse..Tim je u usponu, ali ne zahvaljujuci treneru vec Velickovicu koji jedini komunikacijom upravlja kretnjama i potezima igraca. Posle lepe vesti o sudskom procesu sa Marfin bankom, red je da se klub oslobodi S. Jankovica i jednog stranca, a na mesta 1-2 i 5 dovede kvalitetne strance.
Sax
Zbog cega li Angola prima platu? Scepanovicu, zar nije covek zasluzio bar minut da udje u igru? Ne razumem!!!!!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.