Почетна / Кошарка / АБА лига

Капитен Борца: Није реално, а ни поштено да се враћамо на паркет

- Сматрам да нема смисла да се сезона наставља, јер је пауза била предуга, готово два месеца - казао је Чарапић, капитен Борца
ФОТО: АБА лига/КК Широки/Д. Ледић

Две седмице протекло је од када се први тим Борца вратио кошарци. У почетку, радило се само у теретани и напољу, али како су одлуке надлежних органа довеле до попуштања прописаних мера, екипа је започела да тренира у хали крај Мораве.

Истина, још увек се тренажни процес одвија по групама и без контакта међу играчима, али се Чачани надају да ће ускоро моћи да крену да раде пуном паром, баш како су навикли.

Директор клуба Марко Ивановић каже да је цео тим урадио тестове на вирус Ковид-19 и да су сви налази за све негативни, односно сви играчи и тренери су здрави.

- У сарадњи са Заводом за јавно здравље Чачка цео тим, играчи и стручни штаб, тестирани су на корона вирус. На срећу, сви налази су негативни, тако да здрави и са пуно жеље настављамо са тренинзима. Ево, улазимо полако у трећу недељу како смо се вратили радним обавезама. Од почетка смо се строго придржавали свих прописаних мера. Екипа је радила само у теретани и напољу, а од недавно и у хали, али за сада само у малим групама. Надам се да ће тим ускоро моћи заједно да тренира у комплетном саставу – рекао је први оперативац Чачана.

Према речима Ивановића, сви у Борцу, са великим нестрпљењем очекују одлуку АБА лиге о судбини сезоне.

- Ускоро нам предстоји Скупштина КЛС-а, а следеће недеље би требало да падне одлука шта ће бити са регионалним такмичењем. Ми се спремамо, без обзира шта буде одлучено, али се искрено надамо да ће се све завршити на најбољи могући начин по Борац – рекао је Ивановић.

Стратег Чачана Марко Мариновић напомиње да ће тим бити спреман без обзира шта челници АБА лиге буду одлучили.

- Попут многих екипа, и ми покушавамо да нормализујемо стање тако што тренирамо најбоље што можемо у овом моменту. Иза нас су две недеље рада по мањим групама, али још увек нема контакта међу играчима. Играчима сам саветовао да ово време искористе за индивидуални напредак, нарочито по питању физичке снаге. Ипак, шта год да АБА лига буде одлучила, ми ћемо бити спремни – казао је популарни Малина.

Кормилар Борца у овом моменту не може да рачуна на комплетан ростер, већ само на играче из Србије.

- У почетку су ту били само играчи из Чачка. Након неког времена прикључила се већина играча са стране. Ипак, још увек не можемо да рачунамо на Брајса Џонса и Адија Аликадића. Искрено се надам да ће у неко догледно време и они моћи да дођу у Чачак и прикључе се тиму – додао је Мариновић.

Капитен екипе Урош Чарапић верује да ће одлука АБА лиге бити повољна по Борац.

- Сматрам да нема смисла да се сезона наставља, јер је пауза била предуга, готово два месеца. Искрено, није реално да се након тога враћамо на паркет, а право да кажем није ни поштено. Током читаве 2. АБА лиге били смо доминантна екипа, тако да би било реално да се проширењем прве АБА лиге нађе место за нас. Верујем да ће челни људи регионалног такмичења узети у обзир све што смо показали током сезоне и да ће њихова одлука бити повољна по нас. Ипак, ми се спремамо већ две недеље и све што буде одлучено дочекаћемо максимално спремни – речи су Чарапића.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Hoćemo da se igra šampionat.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.