Почетна / Кошарка / АБА лига

Шакота: Коме треба ова кошарка? Да ли је то због потребе да се неко нађе у одређеном такмичењу?

Налазимо се у фази где још увек не знамо шта ће бити, каже шеф струке црвено-белих
ФОТО: КК Црвена звезда

Серија тестова и анализа, тренинзи на отвореним теренима на Малом Калемегдану, а од понедељка и први радни дан у Пиониру.

Све је то иза Црвене звезде која се после више од два месеца паузе вратила на паркет на коме су последњи пут тренирали 11. марта, пред пут у Мадрид на утакмицу са Реалом која, на крају, није ни одиграна.

Као од првог дана, Драган Шакота је на окупу имао 11 играча. Екипа је радила 90 минута, подељена у више група, уз обавезно придржавање свих обавезних и препоручених мера.

Руководство Пионира и СЦ “Ташмајдан” обезбедило је све услове како би екипа несметано тренирала, што је створило услове да све тече према плану.

- Имали смо разлоге зашто смо били целу недељу напољу. Та одлука се базирала на основу резултата тестирања. Проценили смо да је боље да играчи раде напољу, на сунцу и свежем ваздуху. Сада је већ створена добра основа да се уђе у дворану и почне једна друга врста посла, а то је рад са лоптом и у теретани. Црвена звезда стварно има сјајне услове и имамо све што нам је потребно за припрему. Волели бисмо да имамо све играче на окупу, али шта је ту је. Полако треба да дижемо све функције у организму на ниво који захтева кошарка. Односно, да можемо добро да трчимо и играмо квалитетну одбрану. А, за то, тело заиста мора да буде добро спремно. То су сада ствари на којима радимо – констатовао је Драган Шакота после првог радног дана у дворани.

Црвено-бели ће у Пиониру сигурно остати до краја недеље, а какав план ће се даље правити у великој мери ће зависити од одлуке Евролиге која ће бити саопштена најкасније до 25. маја. Два дана касније је и Скупштина АБА лиге где ће такође пресећи шта и како даље.

Уколико се у Барселони одлуче да крену у реализацију свог плана, што у овом тренутку изгледа мало реално, пред Црвеном звездом ће бити много изазова. А међу њима и како комплетирати екипу у изузетно комплексним условима, а затим је и спремити за паклени темпо са утакмицама на свака два дана.

- Налазимо се у фази где још увек не знамо шта ће бити. Размишљамо као да ћемо сигурно играти и желимо да тренирамо на тај начин, са играчима које имамо. Како ће то изгледати када се прикључе остали који ће доћи из неког сасвим другог ритма, сигурно да са собом носи проблеме. Они не могу да се прикључе на адекватан начин. То су објективне ствари које ће коштати све екипе, не само нас, што се тиче достизања форме и припреме за одговарајући такмичарски ритам. Али, како год радили, никада неће бити на нивоу како је било када је сезона прекинута.

Много је фактора који јасно говоре да од наставка сезоне неће бити ништа. Ипак, то питање је још увек отворено.

- Сигурно да постоји велика жеља да све буде како треба, да смо сви здрави, да играмо и да се бавимо оним што волимо. Али реалност је другачија. Коме треба ова кошарка и овакво такмичење. Да ли је то због суве историје или потребе да се неко нађе у одређеном такмичењу? Вероватно да, али шта да радимо. Наше је да постигнемо максимум од овога шта имамо – истакао је Шакота.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

trnina
Pa ne buniše se cigani što omladincima i kadetima se dodeli titula što i jeste normalno,ne rekoše da se poništi prvenstvo gde su prvi, a tamo gde nisu da se poništi jer njima tako odgovara. Taj ko im je dao nadimak CIGANI pametniji je od boga.
Hey ho, let's go!
Kako kome treba ova kosarka!? Drzava i grad se bukvalno polomise da vam organizuju zavrsni turnir EL ne bi li se nekako doteturali barem do 8, sto bi bio najveci uspeh u vasoj kratkotrajnoj klupskoj istoriji a posle sta vam Bog da, a vi im ovako kazete hvala!? Zapravo, mozda se g. Sakoti igra EL, a za ABA misli: "kome treba ova kosarka". Racuna da se ponisti sezona pa da u EL ide proslogodisnji pobednik. Lukavi ste vi iz predgradja nema sta. Sve bi da resite na terenu. Jos kada bi mogli da nahvatate Berona, Lorenca i Pantera kojima se ocigledno vise ne vraca. Lukavo, bas lukavo,g. Sakota. Kao da Vam je sam g. Covic mentor i savetnik.
misa tumbas
ne vracaju se stranci pa sad " kome treba ova kosarka" ...
Kind of Blue
Kakva ste vi lopovska druzina! Prvo na sav glas trazite da se pobednik odluci na terenu,a sada bi da se liga ne igra,ponisti i u EL ode isti ucesnik kao i ove godine. Odjednom vidimo promenu stava i kod g. Covica,a sada se ni ovome ne igra. Kakvi ste vi prevaranti,pa bili iz Ljutice Bogdana,Malog Kalisa ili iz Stjepana Supanca,bili Crvena Zvezda ili njen prigradski derivat. Hvala ti Boze sto za tako nesto ne navijam...
ACM
Da ti Sidnej odgovara drugačije, verovatno bi mogao da se zabrineš. Pravi je prototip nečega najgoreg što može kod čoveka.
Sidnej
Hvala tebi što nisi navijač Zvezde . Takvi bi bili odbačeni po svakom osnovu . Teško ti je , teže ti tek predstoji .
pirogen
Dobili ste savršenu moralnu podlogu za vašu retoriku. Znate da u ovakvoj situaciji puno pravih argumenata nema niko, pa možete da se razbacujete i pravite se pametni. Ali sve ostavlja traga!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.