Почетна / Кошарка / АБА лига

Одлука о Партизановим странцима после одлуке о наставку сезоне

Партизан поново тренирао у малој дворани „Штарк арене“
ФОТО: КК Партизан/Драгана Стјепановић

Александар Матовић је на јучерашњем тренингу имао исте игрaче који су прошли и „базични“ део припрема у Хајд парку. Њих 11.

То су: Новица Величковић, Раде Загорац, Немања Гордић, Огњен Јaрамаз, Стефан Бирчевић, Никола Јанковић, Рашон Томас, Урош Трифуновић, Лазар Стефановић, Лука Тарлаћ и Душан Танасковић.

Недостају странци који су се по проглашењу пандемије коронавируса вртили кући: Вилијам Мозли, Кори Волден, Маркус Пејџ, Џејмс Мекаду, Реџи Рединг.

О њиховом повратку у Београд биће говора када буде донета званична одлука о наставку сезоне.

После неколико дана рада на отвореном, у Хајд парку, кошаркаши Партизана вратили су се у своју другу кућу – малу дворану „Штарк арене“. Не место где су до 15. марта проводили највише времена. А на коме их ево безмало два месеца није било.

Лопта у рукама, кош пред очима. То је оно што црно-бели највише воле. Сада су поново у могућности да то и раде.

Тренинг је био дозиран. Индивидуални. Вежбао се шут, дриблинг... Све оне ствари на којима се ради у уводним тренинзима. Јер, ово сада практично и јесу уводни тренинзи. Због тренутка, мало модификовани.

Управа Партизана, како се наводи у саопштењу клуба, интензивно ради на повратку тренера Андрее Тринкијерија и Владе Шћепановића, као и осталих првотимаца у Београд.

- Жеља клуба је да се након свих законских процедура које се тичу превентивних мера, први тим и стручни штаб комплетирају и да што пре у комплетном саставу наставимо са припремама за наставак сезоне - рекао је први човек Партизана Остоја Мијаиловић.

Како је истакао, сви првотимци и чланови стручног штаба су обавили неопходне тестове и сви су били негативни на корона вирус.

- Очекујемо да се до краја недеље наш стручни штаб комплетира, док верујемо да ћемо до краја идуће недеље успети да вратимо и све играче из иностранства - рекао је Мијаиловић.

Уколико буде наставка сезоне, Партизан чека фајнал-ејт Еврокупа, где ће им први противник бити УНИКС, потом би ишли на бољег из дуела Тофаш – Прометеј. У другом делу костура су Виртус – Монако и Уникаха – Венеција.

Са друге стране, ко ће му бити противник у полуфиналу АБА лиге, Партизан још не зна. Једино је сигурно да ће – уколико до наставка сезоне дође – кренути са прве стартне позиције. Ко ће бити четврти – Цедевита Олимпија или Морнар – то је требало да одлучи последње коло.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Angola?
Jesam li nesto propustio?
Karlo Veliki
Pejners, McAdu i Redinig su proslost Partizana. Verovatno da ista sudbina ceka Bircevica i Tomasa. Koliko znam klub je zainteresovan za 23.g Srbina i dvojicu mladih stranaca, od kojih jedan igra u ABA ligi. Mnogo toga u vezi ovih transfera znace se nakon 24. maja. U slucaju mogucnosti za EL klub ce dovesti centra, ali ne onog koga podmecu Bg mediji, i Macvana.
napredni partizan
Poslace Vucko avion po svakog.
Mosquito @ Figaro
Zar Vucko nije vlasnik crveno-bele kompanije?
Figaro
Vucko radi samo za crveno-belu agenciju.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.