Почетна / Кошарка / АБА лига

Шта ће се догодити на састанку АБА лигаша: Тапкање у густој магли

Тек када буде јасно у ком тренутку ће клубови моћи да почну са тренинзима, када ће бити скинуте санкције, карантини и када ће бити отворене границе, моћи ће да се прича о спорту
ФОТО: М. Рашић

Као што је познато, клубови АБА лиге ће у среду, преко видео линка, одржати састанак на коме ће анализирати актуелну ситуацију, али и разменити идеје по питању могућности наставка такмичења.

Ипак, то је питање која се налази у магли и зависи пре свега како ће се одвијати борба са вирусом КОВИД-19. А то је нешто што сада нико не може да претпостави.

Из те призме, јасно је да свака одлука, представља тапкање у густој магли. Упозорио је на то и Филип Сунтурлић, директор Црвене звезде у разговору за ТВ Арену.  

- Када ће вирус да се заврши, то нико не зна. Као што нико не зна када ће сезона да почне или настави, у којој форми и ком облику. Не требају нам сада неке неопрезне изјаве и да лицитирамо са терминима наставка или почетка следеће сезоне. Тренутно је здравље људи најважније. Црвена звезда наставља са својим активностима у овом рестриктивном режиму. Трудићемо се да одржимо ниво форме у свим структурама клуба. А када дође време, онда ћемо се бавити битним стварима у том тренутку.

Много оштрији по том питању био је Михаило Павићевић, шеф струке Морнара у интервјуу за Спорт клуб. Он није оптимиста по питању скорог повратака на терен.

- Ситуација је таква да су готово све границе затворене, да је забрањен међуградски превоз, да су инострани играчи отишли кућама, а да им уговори истичу крајем јуна. У међувремену, све државе планете су увеле ригорозне мере у борби против опаке болести, која је зауставила сва спортска дешавања. Лично, не могу да одем из Бара до Петровца, а треба да причам о томе да ли ће бити настављена АБА лига. И не само она. Ово се односи на сва спортска такмичења - рекао је искусни стручњак и поручио да сада не може да се предвиди ни шта ће бити са свим такмичењима ни у наредној сезони, када се зна да су сада и померене Олимпијске игре за 2021. доведене у питање.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Delija Beograd
Ako se ABA liga prekine nek proglase Partizan prvakom, tako su osvojili i fudbalsku titulu 1999. Nadam se da se onda niko nece buniti ako se reciprocno tome prekine i fudbalsko prvenstvo i Zvezda proglasi prvakom u fudbalu. Mada to i nije bas isto jer je Zvezdina prednost u fudbalu mnogo veca nego njihova u kosarci ali sta je tu je.Sto se Evrokupa i Evrolige tice, to hvala Bogu ne odlucujemo ni mi ni oni vec stranci. Sta god da odluce moracemo da postujemo i mi i oni. Sportski pozdrav
Che
ABA i Evropa uvek pocinju pocetkom oktobra, a pripreme timova oko polovine avgusta. Sadasnji prekid od dva meseca moze da se pretvori u vreme GO. Ukoliko se odluce za nastavak utakmice mogu da krenu i polovinom jula. U Deleon_Covicevoj nelegalnoj ligi Partizan ne moze biti prvak, pa tamo moze da posalje mlade i trecu postavu. Jedno je sigurno Evroliga, Evrokup i ABA nece biti zavrseni pre polovine avgusta, a sva takmicenja u svojim Statutima imaju i varijantu prekida prvenstva zbog vanrednih situacija, i formiranje zakonitih odluka u takvim uslovima, pa neka se tako i ponasaju.... To sto CZ i Buducnosti to ne odgovara, neka predloze izmenu Statuta, koja bi se sprovodila u nekom buducem vremenu.
Луциано
Ако има могућности да се игра на паркету у реду нека се игра .мора да се зна странци у клубовима који су отишли из клубова при повратку морају у изолацију 28 дана више и незнам колико .значи без тренинга .затим мора имати времена за припреме јер месец дана нико не тренира плус изолација за странце .то је два месеца значиако се донесе одлука за играње онда мај и јуни не долазе у обзир .значи тек у јулу то би могло да се одржи и спреми за следећу сезону ..клубови су ионако почињали сезону негде половином јула почетком августа .тако да је то могуће спровести.а ако одлуче о прекиду сезоне онда се мора прогласити партизан прваком звезда и будућност у еурокуп као и цедевита и тражити за морнар вајлдкарта.што се тиче испадања нико не испада лига се проширује за Чачак и Сплит и то је то .што се тиче Европе како Бартоломеј уради тако ће бити
Севера део
Када је сезона почињала средином јула,или у августу?Тада су почињале припреме,а не такмичења.
Africki vrac
U jeee,o opstanku covecanstva!? Ti si neki dosad neotkriveni besednik koji postavlja pitanje opstanka covecanstva? Pa neka onda sacekaju i sa ovim sastankom dok se ne ustanovi da je covecanstvo opstalo. Jer ukoliko ne opstane,nece biti potrebe ni za sastankom cini mi se.
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.