Почетна / Кошарка / АБА лига

Новица Величковић играч са највише наступа за Партизан

Он је претходно, у утакмици против Трента у Еврокупу, изједначио рекорд од 471 утакмице који је држао некадашњи капитен црно-белих Петар Божић
ФОТО: И. Веселинов

Капитен Партизана Новица Величковић постао је вечерас са 472 утакмице играч са највише наступа за тај кошаркашки клуб.

Величковић је играо против ФМП-а у Железнику, утакмицу 16. кола АБА лиге.

Он је претходно, у утакмици против Трента у Еврокупу, изједначио рекорд од 471 утакмице који је држао некадашњи капитен црно-белих Петар Божић.

Величковић је 2004. године дебитовао за Партизан, а играо је за Реал Мадрид, Мега Визуру, Бамберг и Трабзон, одакле се 2016. године вратио у београдски клуб.

Величковићу је путем видео поруке објављене на сајту Партизана честитао и легендарни тренер црно-белих Душко Вујошевић.

- Сећам се кад је Новица дошао у Партизан из кошаркашког клуба Земун, од почетка је имао велику амбицију, такмичарски дух, борбени карактер и вољу да ради онолико колико је потребно да оствари оно што жели. Свака му част на том трајању и на љубави према Партизану - рекао је најтрофејнији тренер у историји Партизана.

Новом рекордеру честитао је и Божић.

- Новице, брате мој, срећан сам што си ти оборио рекорд и ја ти од срца честитам на томе. Ја сам имао ту част да будем један мали део твоје приче која и даље траје и да будем сведок колико си труда и мотива уложио да би постао оно што си данас. Ти си Ноцо данас легенда Партизана, ти си играч са највише одиграних утакмица и ја ти желим да још дуго играш.

Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Djura Poskok
Nebojsa Covic poveo rodbinu i komsiluk, u ocekivanju pobede. Na pocetku cetvrte cetvrtine nije ih bilo u dvorani.
legenda
Pravi covek.
ja
nisam znao da se racunaju utakmice i za partizan i za IGOKEU sto je igrao
Mosquito @ ja
Imam dilemu. Da li ti vise ne znas, ili isuvise malo toga znas?
miša tumbas
A jel znaš da ste ove nedelje pukli sve živo
Željko Pavlović
Bravo.
jedan
Toliko o ljubavi Novice koji je promenio navijacke boje, ko je odrastao sa njim zna se za koga je navijao a onda zbog para... zna se
ZoranZA
A ti si se druzio sa njim ?
miša tumbas
od vas čovek svašta čuje a nije ni čudo kad ste počeli košarku da pratite pre par godina.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.