Почетна / Кошарка / АБА лига

Звезда: Прва велика победа, али борба се наставља!

Према новој одлуци Звезда се враћа одузети бод и смањује новчана казна на 15.001 евро
ФОТО: kkcrvenazvezda.rs

После одлуке АБА лиге о ублажавању казне и враћању бода црвено-белима, огласила се саопштењем Црвена звезда:

"КК Црвена звезда мтс обавештава јавност да је жалбено веће АБА лиге које броји три члана, преиначило у уторак 14.01.2020. године УСЛОВНУ казну дисциплинског судије Саше Павличића Бекића изречену нашем клубу поводом утакмице 13.кола АБА лиге Будућност ВОЛИ – КК Црвена звезда мтс.

Према новој, преиначеној, али и даље УСЛОВНОЈ казни КК Црвена звезда се враћа одузети бод, смањује новчана казна на 15.001 еуро, и клуб неће плаћати никакве трошкове организације неодигране утакмице 13.кола АБА јтд лиге у Подгорици!

Жалбено веће као другостепени орган осим ових одлука, потврдило је да ће коначну одлуку о поновном одигравању утакмице донети Председништво АБА лиге, које је у одсуству спортског директора лиге (који је условно постављен на претходној Скупштини) једино меродавно тело, које није на време донело одлуку о одлагању утакмице.

Председништво АБА лиге је својим неодлучивањем нанело штету КК Црвена звезда мтс, зашта ће наш клуб покренути одговарајући судски кривични поступак, уколико Председништво не исправи свој евидентни пропуст!

Ова одлука жалбеног већа по којој се нашем клубу у сваком случају било какве одлуке Председништва враћа неоправдано одузети бод, смањује новчана казна, представља велику победу КК Црвена звезда мтс. Наш клуб не сноси никакву одговорност за казну од 15.001 евро, већ је то одговорност Председништва АБА лиге које није донело никакву одлуку! Борба КК Црвена звезда за регуларност и легитимитет лиге се овде не завршава, већ наставља пуним капацитетом! Као клуб сматрамо да смо се у целокупној ситуацији од 27.12.2019. године понашали одговорно и у складу са свим пропозцијама и прописима АБА лиге, и то у временима у којима је споран легитимитет многих органа, па и целе асоцијације – АБА лиге.

КК Црвена звезда мтс наставиће и у наредним данима са својим правним тимом бројне активности како би председништво АБА што пре донело једину могућу одлуку, а то је одигравање нове утакмице, али и око осталих важних питања попут легитимитета ове асоцијације у којој постоје бројне мањкавости које нису случајност и наносе велику штету свим клубовима АБА лиге!

КК Црвена звезда мтс ће благовремено обавештавати јавност око свих даљих активности везаних за овај случај."

Коментари35
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mido
Bude li donesena odluka da se utakmica ponovo odigra prvo treba Buducnost da izadje iz lige a nakon toga i Partizan jer ovo sto Covic ,grobar sporta ,radi je nesto najdrskije i odvratnije.Covek je umisljeni diktator koji misli da sa svojim parama moze sve da cini.Liga odavno nije regularna jer dva FMP igraju a vlasnik je jedan covek.Buducnost iako pripada drugoj drzavi nije ni blizu takav neprijatelj Partizanu kao srpska sramota zvana Zvezda ili FMP...nije mi bas jasno,a mislim da nikome nije jasno ko su oni u stvari.
15001
Buhahahahaha Cirkus Kolorado ponovo radi
ljubo
sta cekaju ostali klubovi zasto se niko ne zali na ovo ,zasto bi buducnost pristala na odigravanje utakmice, oni u ovom su najmanje krivi ,cemu suti fmp (hahhhah)pa njim a je ovom odlukom ugrozeno 4 mesto. prmorska cedevita zasto sute mornar sutnjom ostaje bez izgleda za 4 m4sto
enky
Kakva pobeda gde je vi vidite nema je na tabeli, ali eto pobedili ste i molim boga da budete četvrti i onda bi prošli gore i od Virtusa. Vi ovom Partizanu ništa ne možete u to ćete se uveriti i onda slede plakanja i saopštenja.
KK Crvena Zvezda velikan
Tako je!Sada smo 4.i nije bitno s koje pozicije ulazimo u plej of,osvajamo sigurno jer smo najbolji i ove godine.A posto Grobari vole da sabiraju babe i zabe tj.sve trofeje iz svih sportova i kazu kako su po njihovom racunanju najtrofejnije SD(mada je to upitno jer je SD CZ po nasem racunanju trofejnija,ali zaista je tesko sve izbrojati jer je kazem babe i zabe ,tj.toliko razlicitih sportova i konkurencija pojedinacnih, saveza itd.nemoguce izracunati)mi cemo evo sabrati trofeje kosarkaskih klubova iz muske i zenske konkurencije.Znaci kosarka,isti sport.Mnogo prirodnije sabrati tu sve trofeje jer se radi o istom sportu(u m+ž konkurenciji)nego sabirati npr.dzudo i streljastvo.E kad se saberu kosarkaski trofeji m+ž KK Crvena Zvezda je za 20 trofeja ispred Partizana(81:61).I tu famoznu titulu prvaka Evrope su nase dame osvojile 1979,znaci mnogo pre KKP.Dakle pored fudbala kao 1.najvaznijeg sporta gde je Zvezda svakako mnogo trofejnija i 2.najvazniji sport,kosarka,pripada Zvezdi.
KK Crvena Zvezda VELIKANY@Milka Poissete
Sta sam racunao-napisao sam ti gore!To sto sam izracunao su cinjenice,Matematika je jednostavno neumoljiva.Skor je jasan:u seniorskoj kosarci kao sportu,kad se saberu trofeji m+ž,Zvezda vam bezi 20 trofeja (81:61)uz po jednu titulu prvaka Evrope na obe strane!To nisam ja izmislio,to su cinjenice.E sad, sto se tice toga: "tri poena...vreme je isteklo..." svaka cast na toj tituli ali grdno se varas...Mi zvezdasi dobro znamo kakav je osecaj biti prvak Evrope i to ne samo u kosarci (SD CZ je bila ekipni prvak Evrope u 5 sportova a JSD u 4 sporta) ali vi neznate sta znaci biti ekipni prvak sveta u nekom sportu.A Zvezda je i to postigla i to u najvecem sportu na svetu u fudbalu.Zvezda je 1991 u Tokiju(FIFA nam i zvanicno priznala u oktobru 2017) nama priredila najvelicanstveniji osecaj koji postoji u sportu uopste postavsi PRVAK SVETA.Ali dzaba vama taj osecaj objasnjavati,ne mozete vi to shvatite.To je kao kad bi nekom ko je slep od rodjenja pokusavao da objasnis kako izgleda crvena boja..
Milka Noisette@KK Crvena Zvezda pelikan
Jesi li racunao i titule mladjih i starijih pionira i pionirki,omladinaca i omladinki,kadeta i kadetkinja,basketasa i basketasica i medalje sa kosarkaskih kampova? Kada si vec tako precizan,molim te sprovedi mi racunicu,da TACNO vidimo odnos vasih i nasih trofeja. A sto se tice te jedne godine u drugoj ligi-pa sta? Kakvi su samo klubovi u tom fudbalu koji ne znam zasto uporno pominjes na kosarkaskoj stranici bili drugoligasi: Man Utd,Juventus,Milan...pa bi po tvojoj nakaradnoj logici Zvezda koja nikada nije ispadala trebalo da je veci klub od njih!? Vlasnik vase kosarkaske tvorevine bi prodao i fabriku i Radnicki Basket i pola Zeleznika kada bi mogao da izjednaci ono: tri poena,tri poena,vreme je isteklo,vreme je isteklo...kluba u kome ne zaboravi nije uspeo kao kosarkas u mladjim kategorijama,pre nego sto je postao Doktor limarije na konzervatorijumu u Zelezniku. Zato je on opsednut stavljanjem tacke na crno-beli svet,zato se pisu saopstenja. I kada bolje razmislim-bas mi ga je zao...
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.