Почетна / Кошарка / АБА лига

Партизан се мучио пола сата, а у последњих десет минута згромио Мегу за +21

Пресудила је серија 12:0 почетком последње деонице када домаћима нису помогла ни два тајм-аута
ФОТО: И. Веселинов

Meга Бемакс – Партизан 77:98 (27:22, 24:27, 15:17, 11:32)

Београд - Дворана: Ранко Жеравица. Гледалаца: 2.100. Судије: Јакуб Замојски, Радош Арсенијевић, Бранислав Мрдак.

МЕГА БЕМАКС: Мишковић 7, Атић 11, Марјановић, Ашћерић 16, Чарапић, Миљеновић, Симоновић 18, Церовина, Мацура, Танасковић 9, Станић 5, Месичек 11. Тренер: Дејан Милојевић.

ПАРТИЗАН: Волден 7, Загорац 13, Пејџ 4, Гордић 22, Јарамаз, Милетић, Величковић 17, Бирчевић 3, Рединг 11, Јанковић 2, Томас 16, Мозли 3. Тренер: Андреа Тринкијери.

 

Партизан је после много муке, и убитачног старта последње четвртине дошао до победе над Мегом - 98:77.

После уводне тројке Бирчевића (0:3) уследила је серија 10:0 домаћина. Ишла је Мега и до +9 (15:6), а онда је серијом 10:0 узвратио Партизан за преокрет, који је тројком означио Рединг (15:16). Серијом 7:0 узвратио је домаћин, који је на првој паузи имао +5.

У другом делу боља игра домаћина и прва двоцифрена разлика у 14. минуту (40:30). Чак 40 примљених поена за 14 минута, имао је зашто да бесни на тајм-ауту тренер црно-белих Тринкијери.

У тим тренуцима капитен црно-белих Величковић држао је екипу. Минут пре велике паузе Загорац је тројком донео изједначење (49:49). Мишковић је, ипак, оставио домаћина у плусу на одмору (51:49).

Трећа деоница, неизвесна битка, а пред последњи одмор 66:66, па се у последњих десет минута ушло практично од нуле.

А, онда је Партизан убацио у већу брзину, чак и две. Тројка Величковића, поени Томаса (66:71), био је то највећи плус за црно-беле и то на старту последњег периода, па је тренер Меге Милојевић одмах тражио минут одмора. Узалуд, погодио је Томас, а онда и Гордић тројку за прву двоцифрену предност Партизана (66:76). Уследио је нови тај-аут домаћина.

Вајде није било, закуцао је Загорац за +12 и крај серије црно-белих од 14:0. Тек тада је налет гостију тројком прекинуо Лука Ашћерић, али било је касно. Догурао је Партизан и до +18 (69:87). После две тројке у низу Рединга и до +22, касније и максималних +26.

Семафор 10. кола АБА лиге:
Петак:
Цибона – Игокеа 66:91 (20:17, 18:22, 15:32, 13:20)
Мега Бемакс – Партизан 77:98 (27:22, 24:27, 15:17, 11:32)
Субота:
18.00: Будућност – Цедевита Олимпија
20.00: Крка – Морнар
Недеља:
18.00: Црвена звезда – ФМП
Понедељак:
18.00: Приморска – Задар

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dule "Grobar"
"Mekano" u odbrani u prvom poluvremenu. Otuda 51 poen "Mege". Kad se igra odbrana, onda dolaze pobede. NAPRED "PARTIZAN"!
Cobi
A jel FMP opet da se transformiše ako uđe među 4
zorge
Pejners bi mogao da bude prvi naredni odlazak. Na listi nejasnog statusa su i Bircevic, Jankovic i Pejdz. Kako sada stvari stoje, Trinkijeri planira dve jake petorke, plus Miletic i Trifunovic. Centar dolazi do NG, a u slucaju da ode Pejners, i jedan od trojice gore navedenih, moguca je potraznja jos jednog na poziciji krilnog centar.
Palilulac
Za koji to sport Mega ima dresove?
Moramo stvarati igrače
Jasno je da stranci trebaju da prave razliku. Da li Peiners to radi? Zašto se ne dovede mladi reprezentativac Srbije i NBA prospekt Dalibor Ilić iz Igokee? Kad ćemo se konačno prestati blamirati u juniorskoj Evroligi i U19 ABA Ligi i tu konačno početi praviti ozbiljne rezultate i igrače koji će imati ozbiljnu ulogu u prvom timu?
istina
Hahahaha !!!! Zaboravio si Kamingsa , Robertsa, Lazmea, Bo Mekejleba, Palasia I jos stotinak koji su prodefilovali kroz laznu instituciju. Ako govorimo o stvaranju igraca onda se valjda misli da su prosli skolu maticnog kluba, a ne koji su igrali u tom klubu. Od svih nabrojanih samo je Djordjevic stvoren u KK Partizan, dok su sve ostali ili debelo placeni (npr. Pekovic) ili oteti za vreme bahacenja ( Vujanic Bogdanovic i mnogi drugi)
jug
Uvek za razliku od vas !Zato ste uz pomoć mićnika i oterali VUJOŠEVIĆA!
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.