Почетна / Кошарка / АБА лига

Партизан: Дали смо све од себе, за помак је ипак потребно двоје

Звезда је раније данас захвалила Партизану на понуђених 1.000 улазница и истакла да не може да учествује у продаји нити куповини тих карата јер би прекршила „основне и најважније пропозиције АБА лиге“
ФОТО: КК Партизан

Кошаркашки клуб Партизан саопштио је данас да жали што његова иницијатива о продаји улазница за предстојећи дерби није наишла на разумевање Црвене звезде и истакао да ће за навијаче црвено-белих свакако бити одвојен сектор у Београдској арени.

Партизан у недељу у Београдској арени дочекује Звезду, а црно-бели су као домаћини наменили и контигент од 1.000 улазница за навијаче највећег ривала што није био случај претходних година када су се из безбедносних разлога карте продавале само навијачима домаће екипе.

Звезда је раније данас захвалила Партизану на понуђених 1.000 улазница и истакла да не може да учествује у продаји нити куповини тих карата јер би прекршила „основне и најважније пропозиције АБА лиге“.

Након тог саопштења огласио се саопштењем и Партизан у којем је навео да је током јучерашњег дана директор Црвене звезде писаним путем обавестио директора црно-белих да, сходно пропозицијама, не могу да прихвате организовани долазак навијача.

- Партизан врло добро познаје пропозиције и само је понудио куповину карата симпатизерима Звезде за одређени сектор уз безбедносне гаранције као што су имали пре пар година када су у Загребу против Цедевите прославили и АБА титулу или пролетос навијачи Будућности, такође у Загребу - додаје се.

Партизан је подсетио и да су пре неколико година у друштву председника Црвене звезде навијачи ушли организовано у Пионир када су црно-бели били домаћини.

- Знамо и чланове пропозиција по којима једно лице или његови сродници, не могу водити два клуба, те да се клуб који се две године не такмичи брише из регистра КСС. Упркос свему, дерби је увек био нешто више од друге утакмице, а одлазак на ту утакмицу, практично није гостовање - навео је Партизан.

- Жао нам је што иницијатива Партизана, као највећег кошаркашког бренда, српског домаћина и друштвено одговорног клуба, поново није нашла на разумевање. И овога пута, по цену своје штете, дали смо све од себе, али је за неке помаке ипак потребно двоје - пише у саопштењу Партизана.

Улазнице за недељни дерби ће се, како се наводи, свакако наћи у слободној продаји.

- Свакако, за симпатизере Звезде ће бити одвојен сектор на североистоку нивоа 400 у Арени - навео је Партизан.

Партизан је још једном апеловао на све актере дербија, на паркету и око њега и да не дозволе било какве инциденте.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

moma52
To što možda stoji negde,da se ne vode organizovano gostujući navijači ,je posledica prošlogodišnje pete utakmice finala ABA,koja je organizovana po MMA pravilima,ali u ringu.Kako neko ,iz istog grada,koji može slobodno da kupi kartu ,postaje gostujući organizovan navijač?Međutim, doktor limarije iz Železnika,koji je uzrok svi neregularnosti, koja su do danas poznata ,se uvek pravi malo nevešt,kada se povedu takva pitanja.Najneregularnije je to što on vodi dva kluba u istom rangu takmičenja,ima plivajući budžet i roster koji preliva kako mu se kada dopada,a igrači se razigravaju ,u istom rangu,protiv istih protivnika,a onda bez obeštećenja prelaze iz kluba u klub.Lično bih dozvolio potpunu slobodu prodaje karata,a ako se desi bilo kakav incident,oba kluba poslati u beton ligu i ukinuti im sva sponzorstva.Kada ćemo se naučiti pameti,da je ovo sport,a ne poligon za življavanje pojedinaca(Čović,Terzić,Vučelić...) za ogroman državni novac. Privatizacija,lopovi napolje.
dobri irac
Hteli da navuku Zvezdu da prekrsi pravila pa da je posle razvlace po novinama.Dosta ste naivni vi iz Humske,Zvezdu ipak vode inteligentni ljudi.
Covic Vesna
Propozicije ne dozvoljavaju ni da jedna osoba ili njegovi rodjaci budu predsednici 2 tima, tako da licemerje prepodobnog Covketa moze da przi samo klubski obojene iz KK NS, KK FMP i KK CZ, ali to opet ne pomaze u razvoju kosarke naprotiv, gube se sve utakmice cak i realno koje mogu da se dobiju, a krije se iza praznih saopstenja i demagoskih floskula polumozgasa koji se prave pametni iza ledja velikog vodje. To nece opravdati promasen tim skupo i nezasluzeno preplacenih primadona
Donezi odluku-Mozzart! @ Стари Делија
U mom komentaru na jednoj od prethodnih stranica,dobio si odgovor. To sto imas pokvaren prijemnik pa ne mozes da razumes i iz prigradske kancelarije podesen predajnik,pa kao pokvarena ploca ponavljas jednu te istu recenicu nije nas problem. Iz saosecajnosti sam ti juce dao jos jedno objasnjenje koje nije objavljeno,a bas da po treci put pisem i obrazlazem mi ne pada na pamet. Covek koji razume jedino jezik prigradskog serifa ionako nece ni shvatiti ni prihvatiti bilo kavo drugacije misljenje. Sto se mene tice i ne treba.
Прикажи још одговора
Djoma
"Draz derbija"!? Pa zar mi nismo FMP, cokijevci, limenke i sl.?
Istina živa!!!
Pa naravno da jeste. Vi ste nasledili pravi FMP a sadašnji FMP je bivši KK Radnički iz NS-a, Klub koji je pokojni Bata Butorović prodao -ustupio Čoviću. Klub koji je nakon preselenja više puta menjao ime, sve dok nije ostalo samo FMP.
NP
Vi ste sramota Partizana.
ziki
Ti si sramota....
pkijg
do kraja!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.