Почетна / Кошарка / АБА лига

Гордић: Добре екипе извлаче најбоље из вас

Немања Гордић о „збрци“ на почетку сезоне, досадашњим победама, морању пред последња два гостовања у октобру
ФОТО: В. Марковић

Не питајте га. Неће одговорити на то питање. Не жели себе да ставља испред тима. Није то желео да уради ни када је био директни херој, а посебно неће ни када је један од оних „дискретних хероја“. Какав је био у дуелу са Локомотивом. Када је после вођства тима из Краснодара 56:50, узео лопту у руке и вратио Партизан у игру.

На таква питања од Немање Гордића, добићете осмех, као знак захвалности и лепог васпитања и...

- Стварно смо били тим! Борили смо се и у тих пар момената када није ишло, када је Локомотива правила серије, остали смо заједно и наставили смо да играмо одбрану. То је посебно важно јер нисмо добро шутирали. Захваљујући одбрани смо успели да победимо одличну екипу Локомотиве.

За крај овог, својеврсног увода, Гордић је рекао:

- Хвала навијачима на сјајној подршци.

Част Венецији, Тофашу, Ритасу, али Локомотива је најјачи тим против кога је Партизан играо до сада. И одиграо је најбоље до сада.

- То је било и потребно, да би се добила таква екипа. Добре екипе извлаче оно најбоље из вас – додао је Гордић.

Поновио је...

- Нисмо добро шутирали, али пронашли смо начин да добијемо, што је велика ствар.

Можда са лошим процентима шута има везе и то што је свих седам утакмица до сада, Партизан играо у различитим дворанама. Чак и ове две код куће, није играо на истом месту. Тофаш је дочекао у Арени, Локомотиву у Пиониру. И тај тренд ће се наставити све до утакмице са ФМП-ом, почетком новембра.

- Јесте мало је збрка на почетку сезоне. Али, уколико тај период прођемо како треба, на високом нивоу, после ће нам бити лакше.

Следи ново гостовање – овог пута у Љубљани. Против Цедевита Олимпије. Тешко, а битно!

- Они су без пораза у АБА лиги – подсетио је Гордић. – Одлична екипа, свакако играју боље на домаћем терену, него у гостима. Биће мотивисани јер смо их победили на Суперкупу. Још један тежак меч за нас.

Осим што су тако честа путовања напорна, морају бити и додатно оптерећујућа. Јер – Партизан мора да побеђује. Посебно конкуренте за плеј-оф. Гордић на то каже.

- Није баш да морамо да побеђујемо. Једино морање је да се боримо сваки меч, да тренирамо добро, да дајемо све од себе.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Teško.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.