Почетна / Кошарка / АБА лига

Партизан после драме славио у Лакташима на отварању АБА лиге

Београдски црно-бели имали и 13 поена предности, али су у завршници победу довели у питање, капитен Величковић прославио 33. рођендан
ФОТО: aba-liga.com

Игокеа – Партизан 73:75 (25:26, 13:17, 19:19, 16:13)

Лакташи - Дворана: СЦ Лакташи. Гледалаца: 3.200. Судије: Марко Јурас, Марио Мајкић, Милан Недовић.

ИГОКЕА: Еванс 2, Симеуновић, Цветковић 16, Талић 2, Лешић 10, Кариниаускас 3, Клифорд 4, Стевић 5, Вон 22, Илић, Кочић, Томас 9. Тренер: Марко Бараћ.

ПАРТИЗАН: Волден 11, Загорац 5, Пејџ 7, Гордић 5, Парахоуски 4, Јарамаз 13, Величковић 9, Бирчевић 8, Јанковић 8, Томас, Пејнерс 2, Мозли 3. Тренер: Андреа Тринкијери.

 

Партизан је нову сезону у АБА лиги отворио победом у Лакташима, али тек после драме у последњим секундама - 75:73. Леп "поклон" за 33. рођендан капитена Новице Величковића.

 
После изједначеног првог квартала (25:26), у ком је скоро сво време тим из Београда био у предности, у другом за прву половину мало поена, само осам, а у тој "причи" боље су се снашли црно-бели и повели 33:26. Три и по минута пре полувремена Тринкијеријеви пулени дошли су први пут до двоцифрене предности (39:29).
 

Морнар бољи од Цибоне

Кошаркаши Морнара победили су у Загребу екипу Цибоне 92:88 (19:14, 20:29, 30:24, 23:21). Најефикаснији у победничком тиму био је Џејкоб Пулен са 21 поеном, док су Милко Бјелица и Дамир Маркота додали по 18. У редовима Цибоне најбољи је био Шејн Гибсон са 17 поена, док је Филип Бундовић меч завршио са 14 поена.

До паузе домаћин је предност преполовио, али је почетком треће деонице она поново износила +10 после поена Волдена и тројке Величковића (48:38). После поена Јарамаза било је и највећих +13 (53:40), али је Игокеа до последњег одмора поново пришла на само пет поена заостатка (57:62).

На 68:60 за Београђане стао је Партизан (седам и по минута пре краја), за мање од два и по минута сериојом 9:0 преокренула је Игокеа (69:68). Гордић је тројком вратио предност (71:69).

Цветковић је минут и по пре краја промашио тројку за ново вођство домаћина при скору 70:71. Јанковић је на другој страни 69 секунди пре краја погодио тројку за 74:70.

Потом је Јанковић направио фаул над Караниаускасом у шуту за три поена, али је играч Игокее погодио само једно од три бацања. Но, Гордић је изгубио лопту у нападу и дао наду Александровчанима, Еванс је после улаза погодио за 73:74 на 19 секунди пре краја.

Уследио је фаул, Волден је промашио прво бацање, убацио друго за 75:73. Последњи напад имала је Игокеа, Вон и Лешић имали су два шута за продужетак, али ни зицер испод коша нису убацили, па је Партизан славио.

Крајем трећег квартала навијачи Партизана су у терен убацили ролне и громогласно запевали на свој начин прослављајући 74. рођендан Спортског друштва Партизан.

Семафор 1. кола АБА лиге:

Петак:

Мега Бемакс - Цедевита Олимпија 63:87 (8_16, 24:25, 17:20, 14:26)

Субота:

Игокеа - Партизан 73:75 (25:26, 13:17, 19:19, 16:13)

Цибона - Морнар 88:92 (14:19, 29:20, 24:30, 21:23)

Недеља:

18.00: Будућност - Задар

20.00: Црвена звезда - Приморска

Понедељак:

18.00: Крка - ФМП

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Che
Parahovski mi izgleda kao skupa varijanta Odza. Bircevic i Jankovic su za Partizan od pre tri godine. Umesto njih dvojice dovesti mladog Simonovica iz Mega, koji se bar kurci pod kosem, i ima sut. Umesto Parahuskog i Pejnersa dovesti Kevina Dzounsa i Vojislava Stojanovica iz Italije. Imali bismo mladji, jeftiniji, bolji i perspektivniji tim.
SUDIJA
Ne mogu sa sigurnošću tvrditi ali na osnovu ove utakmice čini mi se da je što se tiče Cvetkovića Partizan pogrešio u proceni kao i što je pogrešna procena i kod Stefana Pota kad je olako pušten u FMP
@SUDIJA
Zašto Pot i Cvetković ne igraju u nekom ozbiljnom evropskom klubu, zašto su tu gde su? Imaju obojica kvalitet ali nisu i neće biti nivo Partizana.
Kole
Čestitke na pobedi ali mi nije jasno Trinkijerijevo eksperimentisanje u finišu jer zbog toga smo mogli da izgubimo meč. Vrlo čudno što je najboljeg igrača Jaramaza držao na klupi, kad se lomio meč, a u igri je bio skroz pogubljeni Gordić koji je mogao da postane tragičar jer je vrlo jeftino gubio lopte. Videlo se da Parahovski i Zagorac još nisu na potrebnom nivou, dok su Volden, Janković i naročito Mozli igrali solidno. Zabrinjavajuć je problem s linije penala i valjda će se to što pre popraviti.
Pigeon
@Ne znam kome da odgovorim. Ostoja, ti li si? Ili Italijan? 'Ajd, dogovorite se , jer ovde i slobodna rec i slobodno misljenje, vise izgleda da ne vaze! A za pare koje dobija doticni trener, verovatno bi i neko od nas mogao da "uleti" i vodi ovakav (po zelji) roster!
Andrea Trinchieri
Gospodo Kole i Pigeon,predlozicu predsedniku Ostoji Mijailovicu da vas sada kada je krenula sezona od koje navijaci Partizana s pravom mnogo ocekuju kooptira u moj strucni stab,kako biste u utakmicama sa najjacim protivnicima u ABA i Evrokupu i kasnije nadamo se u plej-ofu oba takmicenja mogli da donosite odluke od kljucnog znacaja za nas kosarkaski klub,jer je iz vasih iskaza vise nego ocigledno da uocavate nesto sto ja nisam bio u mogucnosti da vidim,da se narodski izrazim-vama ni muva ne moze da proleti a da je ne vidite. Za pocetak,mogao bih da vam prepustim vodjenje utakmica u narednih mesec dana,gde bi u zgusnutom rasporedu imali dovoljno vremena da iz teorije u praksu pretocite vase strucne kvalitete,a meni omogucite da se u svojoj kancelariji uz monitor posvetim mojoj velikoj ljubavi espresu i kapucinu. Uz adekvatnu finansijsku nadoknadu od moje plate,ne od planiranog budzeta kluba,svakako. Hvala.
Прикажи још одговора
Yugo
Pobeda je pobeda. Ali mi nemamo ritam u igri, gusimo loptu, a to mi se me dopada. Uvek imamo Crne Minute, a zasto samo Trinki zna. Madam se da Vise necemo imati ovakve streamed utakmice. Pozdrav.
Partizane ole
Čoviću uzalud trud titula je crno-bela! Šampioni crno-beli na na na na

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.