Почетна / Кошарка / АБА лига

Давидовац: Први циљ Суперкуп, а главни одбрана АБА лиге

Кошаркаш Црвене звезде Дејан Давидовац рекао је да је циљ црвено-белих у новој сезони одбрана трофеја АБА лиге, али и да имају тим који може да буде конкурентан и у Евролиги
ФОТО: Евролига

"Дошло је доста нових играча, а остало је и доста старих играча, а све то значи да ћемо се брже уклопити. На припремним утакмицама смо могли да видимо на чему смо, шта можемо да исправимо пред почетак сезоне. Што се новајлија тиче, мислим да су се сви добро уклопили, свиђа им се Београд генерално. Тренирамо, радимо и једва чекамо да крене сезона", рекао је Давидовац Танјугу.

Звезда је припремни период пред нову сезону, у којој ће се такмичити на три фронта и у Суперкупу АБА лиге, завршила у Грчкој победама над Олимпијакосом (два пута) и Перистеријем.

Кошаркаши Звезде у тријумфалном расположењу крећу пут Загреба, где у четвртак против Приморске започињу наступ на Суперкупу АБА лиге, на коме бране трофеј освојен прошле године.

"Турнир у Атини завршили смо са три победе, али то су утакмице које резултатски нису битне. Нисмо играли у комплетном саставу, а нису ни противници, тако да то није претерано меродавно. Када се напуни хала и крене такмичење у Евролиги, то ће изгледати скроз другачије. Наравно да је циљ освајање Суперкупа АБА лиге, прва борба за трофеј и било би лепо да се отвори освајањем тог трофеја. Сви то желимо и потрудићемо се да се то деси", рекао је 24-огодишњи кошаркаш.

Екипа са Малог Калемегдана после годину дана враћа се у Евролигу, а мишљење спортске јавности је да актуелни шампиони Србије и региона имају најјачи тим у последњих неколико година.

"Сви смо једва чекали Евролигу, за то смо се борили прошле сезоне. Евролига је најбоље европско такмичење, захтева много тога, има више екипа него претходних година... Што се тиче нас конкретно, не бих да причам шта ћемо и како ћемо. Очекујем да ћемо давати максимум на свакој утакмици. Првенствени циљ је АБА лига, а мислим да имамо и такав тим који може да буде конкурентан и у Евролиги. Идемо утакмицу по утакмицу, па ћемо да видимо докле ћемо стићи".

Давидовац је у прошлој сезони био један од "џокера" тренера Милана Томића и у кључним моментима правио разлику на паркету.

"Мени је ово трећа сезона у Звезди. Доведени су нови играчи, ми стари смо ту и свако се бори за своје минуте, за своју игру, како се уклапа у тим, како ће то да изгледати на терену... Има ту много ствари од којих зависи како ће ко од играча изгледати", закључио је Давидовац.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Šampionat, pa ABA liga.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.