Почетна / Кошарка / АБА лига

Олимпијакос не може у Јадранску лигу

Oснивачки акт јасно дефинише да у новој, боље речено реорганизованој АБА лиги, чији су власници искључиво клубови више није могућ преседан попут оних са Макабијем, чешким Нимбирком и мађарским Солноком
ФОТО: euroleague.net

Коме је и зашто био потребан састанак о наводном прикључењу Олимпијакоса АБА лиги показаће време. Ако би све било по оснивачким документима из јуна 2015. године, Крешимир Новосел и представници Пирејаца губили су време или су правили промоцију пред онима који нису упућени у кошаркашку тематику.

Јер оснивачки акт јасно дефинише да у новој, боље речено реорганизованој АБА лиги, чији су власници искључиво клубови више није могућ преседан попут оних са Макабијем, чешким Нимбирком и мађарским Солноком.

У члану 6. одлуке коју су потписали сви оснивачи – „Основна структура и начела АБА кошаркашке лиге” јасно је назначено:

„Лига има 12 клубова и то искључиво са територија следећих држава: Република Босна и Херцеговина, Република Црна Гора, Република Хрватска, Република Македонија, Република Словенија и Република Србија.”

Истоветно се наглашава и у изјави којим су савези дали легитимитет АБА лиги у ФИБА Европе, ради признавања лиге. Званичнан документ потписали су председници свих шест савеза некадашњих република СФРЈ.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dule "Grobar"
Logicno jer, dok god bi je igrao niko je vise ne bi osvojio od "domacih" klubova, a pri tome bi pokupio sve najbolje medju ovdasnjim igracima. "Olimpijakos" ima najmanje dvostruko veci budzet od "Cedevite" ili "Buducnosti". Jedino ako bi Covic mogao da parira, ako se obnaroduje i javno prizna da je "C. Cvezda" Zeleznik drzavni projekat kao i "Buducnost", koji su kao takvi zaduzeni za usrecivanje domicilnog stanovnistva...
Drinkwater
Šteta, jer bi Oly podigao kvalitet aba lige na još viši nivo kao i Makabi svojevremeno. Ja grčke klubove ne delim na "prijateljske" i "neprijateljske". Pogotovo mi je idiotsko "bratstvo po bojama" jer to je čisto huliganska izmišljotina i teška budalaština. Čak mi je atinski crno-žuti AEK koji nas je jedini konkretno podržao za vreme bombardovanja '99 bliži srcu od solunskog crno-belog Paoka. Boje, pih! Uostalom danas kada klubovi nastupaju u nekoliko garnitura različitih dresova u raznim bojama te tzv. osnovne boje nemaju baš nikako značenje i simboliku. Osnovna i jedina svrha boja dresova je praktična - da bi se timovi razlikovali na terenu. 

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.