Почетна / Кошарка / АБА лига

Кошаркашки дерби: Звезда за освету, Партизан игра да избегне црвено-беле

У недељу (18 часова, ТВ Арена) тачно две недеље после финала Купа Радивоја Кораћа у Нишу, црвено-бели ће имати прилику за реванш
ФОТО: Н. Неговановић

Као неко ко је био актер вечитог дербија са трибина и на паркету, Огњен Добрић одлично зна колико је та утакмица важна за клуб и навијаче.

У недељу (18 часова, ТВ Арена) тачно две недеље после финала Купа Радивоја Кораћа у Нишу, црвено-бели ће имати прилику за реванш.

И то у крцатом Пиониру, обојеном у црвено-беле боје и јачи за Кеј Си Риверса, Мухамеда Фајеа и Мајкла Оџоа.

Ипак, док навијачи опијени јучерашњим фудбалским дербијем, броје сате да кошаркашкој окршаја, Добрић сматра да није реално правити било какве паралеле са утакмицом за Жућкову левицу:

Сваки дерби је прича за себе. Финале у Нишу била је једна прича, а сада следи нова. Куп смо оставили иза себе и окренули се АБА лиги, односно ономе што је најбитније. Спремни смо, период у којем није било утакмица максимално смо искористили да се одморимо и подигнемо форму. Сви смо здрави, мотивисани и жељно ишчекујемо дерби – истакао је Добрић.

Ипак, Добрић не жели да се бави евентуалним калкулацијама:

Не размишљамо о полуфиналу и неким пројекцијама. Не занимају нас било какве калкулације. Обезбедили смо прво место и привилегију да током плеј-офа имамо предност домаћег терена. То нам је најбитније. Али настављамо да идемо корак по корак.

Са друге стране, црно-бели су свесни да сећање на финале из „Чаира“ неће ништа да им донесе. Осим осмеха на лицу.

Зато су готово сви додавали и да је „Жућкова левица“ само додатни мотив, подстрек, да наставе даље ка осталим трофејима за које могу да играју ове сезоне.

Потпуно другачија Звезда – поручио је Вања Маринковић, заменик капитена тима из Хумске.

Када каже „другачија“, Маринковић мисли „боља“. Јача за Кејсија Риверса, Мухамеда Фајеа, Мајкла Оџа.

Црвено-бели ће бити сигурно и мотивисани, трудиће се да поправе утисак из Ниша. Верујем да су урадили добру припрему. Биће занимљиво, посебно јер играмо пред њиховим навијачима који нису подељени, већ су сви заједно.

Укратко:

Биће сјајан меч – додао је Маринковић.

Млади шутер ипак више гледа свој тим. Како је рекао. Партизан је спреман за нови дерби.

Стварно добар период је иза нас – нагласио је талентовани шутер.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Beli
Trinki je nas najveci adut.Dobro analizira protivnika i shodno tome postavlja igru.Igramo jaku odbranu koja ocigledno Covicevom klubu ne odgovara.Sanse u ovom mecu su fifti fifti.Mislim da bi zvezda i pored svega recenog volela da izbegne Partizan u play off-u jer joj je lakse igrati sa ostala dva kluba.Videcemo sta ce biti.Uglavnom i sto je najvaznije ,Partizan ima "konje za trku".
KK CZ. Velikan
Ubedjen sam u rapsodiju crveno- belih majstora, u Nisu ste bili neprepoznatljivo losi... Zvezdin dres trazi iskljucivo znoj, krv i 100% profesionalizam. Svi u nas hram kosarke!
bokiUSA
Rece simpatizer kluba koji sa 7.5mil duga preko noci padne na 3.8. Koji je jadan i siromasan od pocetka sezone promenio 3 trenera. Zadnji kosta 800000. I od pocetka sezone jedno 15 igraca. Svi igraju za kiki riki... povratnici iz Spanije...
gropn II
znoj, krv, 100 % profesionalizam ... i otpis dugova, i 3 preregistracije, i nesto kesha ... pomoc drzave, spin, medijsku podrsku, sponzore ... Velikan u pitanju, majstor sa sljake, takoreci Nadal kosarke ... "dominiras, masina si, na tebi samo Djani, Zivensi, na tebi samo zlato, samo platina, ne smije nista da ti fali dok slavi princeza tatina ..."
Прикажи још одговора
Željko Pavlović
Može.
Tandrcak
Zvezdo, pusti ih da ides na Cedevitu u polufinalu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.