Почетна / Кошарка / АБА лига

Партизан убедљиво поразио Крку, црно-бели на „плус 32”

Био је потребан Партизану овакав меч и овакав противник, у згуснутом распореду, остварена је битна победа против Крке
ФОТО: В. Марковић
Партизан – Крка 87:55 (20:11, 19:19, 22:11, 26:14)
Дворана: „Александар Николић”. Гледалаца: 6.000. Судије: Томислав Хордов, Миливоје Јовчић и Гордан Трелевић.
ПАРТИЗАН: Н. Јанковић 5, Пејџ 17, Си 13, Маринковић 3, Величковић, Пецарски 10, Загорац 8, Ренфро 3, С. Јанковић 7, Лендејл 6, Гагић, Николић 15.
КРКА: Јанчар Јарц 2, Шкедељ 4, Осолник, Братож 5, Стипанчев 3, Ђапа 5, Фифолт 4, Балажич 8, Јошило 9, Лалић 2, Лапорник 13.

 

Партизан се реванширао Крки за пораз у првом делу сезоне и то са каматом. Црно-бели играју све боље, забележили су девети тријумф у АБА лиги.

Није Партизан био нападачки расположен у првих шест минута меча против Крке, убацио је свега пет поена, али ни гости нису направили већу разлику у том периоду (9:5).

Расположени Пејџ је покренуо серију свог тима, који је брзо преокренуо, уз серију закључно са тројком Загорца (12:9).

Нису се црно-бели на томе зауставили, уз гранитну одбрану, те две тројке до краја првог периода (С. Јанковић и Пејџ), обезбедили су „плус девет” (20:11).

После два минута у другој четвртини и поена Пецарског, Партизан је по први пут имао двоцифрену предност (27:16), а кад је Банџа Си монструозно закуцао домаћи су стекли тада максималну разлику (33:18).

Ипак, до краја првог полувремена словеначки тим је успео да спусти разлику, и то на једоцифрену, закуљчно са поенима Фифолта (39:30).

За 21 секунд треће четвртине Крка је направила чак три фаула! Недуго потом гости су испунили бонус, било им је далеко теже да бране Партизанове нападе у преосталих осам и по минута овог квартала.

Црно-бели су то обилато користили, те су већ после тројке Ренфроа имали 20 поена вишка (50:30), а та разлика задржана је и пред улазак у последњих десет минута (61:41).

Гости су били очајни пре свега у нападу, наставило се то и у последњем кварталу, па је Партизан само увећавао предност до коначних „плус 32”.

 

Семафор 15. кола АБА лиге:
Игокеа – Црвена звезда 77:79 (18:20, 25:21, 19:18, 15:20)
Партизан – Крка 87:55 (20:11, 19:19, 22:11, 26:14)
21,00: Цедевита – Цибона
Недеља:
17,00: Олимпија – Мега Бемакс
19,00: Морнар – Задар
Понедељак:
18,00: ФМП – Будућност
Табела: Црвена звезда 15-0, Цедевита 10-4, Партизан 9-6, Будућност 9-5, Мега 8-6, ФМП и Цибона по 6-8, Игокеа 5-10, Задар и Морнар по 5-9, Крка 4-11, Олимпија 4-10.
Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Joco
Nerazumem ovo veličanje pobede protiv zadnje ekipe u ligi. Krka je stvarno slaba ekipa.
moma52
Nije stvar u pobedi,koja je naravno bitna,ali kako se do nje došlo i igra kojom je to ostvareno, uliva optimizam. Trinkijeri sve više upoznaje ekipu i njene mogućnosti i stil igre prilagođava rosteru,koji je sada dobro popunjen.Relativno mlada ekipa,sa brzim, lakim i pokretnim igračima,može da igra dobru odbranu,čiji će se nivo zaoštravati ,jer širina rostera dozvoljava svim igračima da igraju na granici faula,bez straha od ličnih grešaka ,jer ima ko da ih jednako dobro odmeni.Mislim da ćemo u aprilu biti opasni za sve.
gropno II
kazi to Zurnalu za slican ishod FMPezde nad istom tom ekipom!
Los veteranos 47
Mišo,prvo čestitke za pobedu,a drugo,pogled na tabelu ABA lige je i dalje predivan!
Ja
Kao i pogled poslednjih 20 i kusur godina ! Idi gledaj FMP !
Mosquito @ Los veter...
Jeste pogled divan ali samo je INSTITUCIJA prvak Evrope.
Прикажи још одговора
misa tumbas
ajmo preplaseni,uplaseni I ostali sa traumama iz detinjstva , javljajte se .

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.