Почетна / Кошарка / АБА лига

Симанић: Никад на одлазак у ФМП нисам гледао као корак назад!

Закуцавање, рампе, тројке, одбрана, енергија... Радио је толико добрих ствари да га је Томић извео на предах тек у 16. минуту. Навијачи су га испратили овацијама
ФОТО: Д. Жарковић

Истичући да не воли да издваја играче, Милан Томић је после меча против Будућности и 13. тријумфа из исто толико мечева АБА лиге, ипак осетио потребу да нагласи, како је сам рекао, феноменално издање Борише Симанића.

Шеф струке Црвене звезде тада је отишао и корак даље, па преко ”седме силе” послао поруку:

Бориша треба да настави да ради и да не слуша ништа око себе. То је једини начин да игра још боље.

Да га је чуо и разумео, Симанић је показао три дана касније, на отварању Топ 16 фазе Еврокупа, када је у победи против Лиможа био један од кључних фактора. Млади крилни центар је правио разлику од првог секунда.

Млади крилни центар био је под нови оптерећењем. Овога пута под притиском медија. Притиском коју му је очигледно теже падао него било који задатак на паркету. У том духу је и на многобројне комплименте само скромно констатовао:

Трудим се да из меча у меч будем што бољи. Тренер ми верује, даје ми минуте. То је пут којег би требало да се држим и мислим да ће све бити како треба. Много ми значи подршка коју имам од Томића, саиграча и публике. То ме гура напред, помаже ми да будем бољи. Хвала свима.

Симанић је црвено-бели дрес задужио крајем 2013. године. Био је део тима који је освојио јуниорски турнир Евролиге. Калио се и кроз ФМП и две године касније добио шансу у Црвеној звезди.

Из те сезоне сигурно никада неће заборавити десет поена на гостовању Реалу, али то је практично било све. Ни следеће сезоне није био у првом плану и повратак у Железник је био логичан потез.

Многима би то тешко пало, поготово после силних понуда којима је био обасут још као јуниор. Али, Симанић је другачије постављао ствари.

Никад на одлазак у ФМП нисам гледао као корак назад. Напротив. Знао сам да ћу у Железнику имати велики простор, квалитетан рад, прилику да покажем колико могу и да изградим самопоуздање. Тренер Влада Јовановић ми је доста помогао, вратио сам се у Црвену звезду и наставио у истом ритму.

Комплетан текст можете да прочитате у броју Спортског журнала за 4. јануар. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Семафор 15. кола АБА лиге
Петак:
18,00: Крка – Црвена звезда
18,00: Цибона – ФМП
20,00: Задар – Олимпија
Субота:
19,00: Партизан – Морнар
21,00: Мега Бемакс – Цедевита
Недеља:
17,00: Будућност – Игокеа
Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

zero
Da mi je neko pre tri godine ponudio Simanica i Radanova uzeo bi ih odmah pod uslovom da ih Dule trenira. Sada? Ne, hvala.
gropn II
ajde malo Panteri, podignite pricu, podrzite talenta ... mali je jedva za FMP, a vidim da vas ima cak i realnih ... on i reprezntacija kao na karti Koja sa Galapagosa i Sir Kan iz Indije !
LunaTik
Dečko je NBA prospekt, novi Kirilenko.
Enky
Ovaj ce proci kao i svi izvikani fmp talenti.
Leon
Ej dečko ti izgleda nisi u toku,Boriša već pruža odlične partije, nije više samo dèčko koji obećava..
Boriša da pošalje bocu dobrog vina S. Jankoviću i da mu se zahvali što je otišao međ grobare.
Covicu
Kad ce pojacanja na pleju,beku i krilnom centru vise...??? Aman ljudi iz uprave dovodite jos 2-3 kvalitetna pojacanja sto pre, jer sa ovim rosterom nema teoretske sanse da izguramo do kraja sezone a pogotovo sto se svi zivi nasi protivnici za titulu u ABA ligi pojacavaju(pogotovo buducnost i cedevita) tako da ako ne budemo adekvatno reagovali i doveli jos 2-3 dobra pojacanja nema nista od titule i EL ni ove godine, smem da potpisem!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.