Почетна / Кошарка / АБА лига

Нови Пазар жели у АБА лигу, најављено велико појачање

Нови Пазар је претходне сезоне освојио друго место у Другој лиги, па је први пут у клупској историји постао члан Кошаркашке лиге Србије
ФОТО: facebook/OKK Novi Pazar - zvanična stranica

Кошаркаши Новог Пазара почеће сутра припреме за дебитантски наступ у Кошаркашкој лиги Србије (КЛС), а у управи тог клуба најављују високе амбиције у првој сезони елитног домаћег такмичења.

Председник Новог Пазара Фарис Агушевић изјавио је данас на конференцији за новинаре да је циљ пласман у прве четири екипе у КЛС и борба за улазак у регионалну АБА 2 лигу.

- Покушаћемо да остваримо тај план, а поред помоћи спонзора и локалне самоуправе, неопходна нам је подршка грађана и навијача које позивам да у што већем броју прате наше утакмице. На тај начин ћемо промовисати кошарку и мотивисати младе да се њоме баве - рекао је Агушевић.

Потпредседник Јахо Међедовић подсетио је да је Нови Пазар у претходне две године прескочио два ранга такмичења и да у наредној сезони очекује добре резултате.

- Направили смо квалитетан тим, како у управи, тако и на терену. Ангажовали смо Оливера Поповића за тренера, сачували смо костур тима и довели неколико појачања и зато очекујемо запажене резултате - рекао је Међедовић.

Нови Пазар је у прелазном року ангажовао досадашњег плејмејкера Динамика Марка Радоњића и крилног центра из САД Доријана Армстронга. Иако је био најављен, уговор са његовим земљаком Ентоаном Лембом није потписан.

- На проби се налази неколико кошаркаша, а наредних дана очекујемо ангажовање једног изузетно квалитетног играча на позицији крила. Биће то велико изненађење и верујемо да ће нам он доносити превагу на мечевима - истакао је потпредседник Новог Пазара Дејан Кулунџић.

Нови Пазар је претходне сезоне освојио друго место у Другој лиги, па је први пут у клупској историји постао члан Кошаркашке лиге Србије.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

THE COMSAT ANGELS
PRVO SU IM DALI ŠANSU U FUDBALU,PA ODBOJCI SADA U KOŠARCI.Sramota je kako radi sportska Srbija.Oni ne priznaju ni Srbiju ni himnu i sada moraju naši košarkaši ići dole a neznaju oće li živu glavu izvući kada kucne njihov čas. Ne poštuju himnu. Kao da ste došli u Tursku u srednjem vijeku. Srami se Srbijo i daj Autonomiju Novopazarskom kalifatu pa neka prave ligu sa Kosmetom jer pola stanovnika je šiptarskog porijekla. Uvjek su bili protiv Pravoslavlja i Srpstva a vi im se uvlačite u gu... Dajte nam Amelu Terzić da joj čestitamo 23 mjesto na PE u atletici. Jahović je igrao za Tursku koliko je volio Srbiju. STIDITE SE SVI U SRBIJANSKOM SPORTU.
Ano
Ko si tinda daješ nekome šansu?!
Milan
Sram te bilo ... Jesi li nekada bio u Np ?
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.