Почетна / Кошарка / АБА лига

Партизан са новим Американцeм и Французом и на крилима Величковића савладао Цибону (ВИДЕО, ФОТО)

Кваме Донте Вон и Банђа Си представили се београдској публици, у тиму црно-белих није било Андрића и Чакаревића
ФОТО: И. Веселинов

Партизан – Цедевита 80:69 (17:17, 23:26, 21:16, 19:10)

Београд - Дворана: Александар Николић. Гледалаца: 6.300. Судије: Дамир Јавор, Томислав Хордов, Матеј Шпендл.

ПАРТИЗАН: Вилијамс-Гос 13, Вон 6, Си 2, Тадић, Аранитовић 8, Маринковић 9, Танасковић, Величковић 23, Пецарски, Гавриловић 6, Гагић 8, Шалић 5. Тренер: Ненад Чанак.

ЦИБОНА: Билиновац, Уљаревић, Ратковица 12, Герамипур 4, Жорић 15, Ћорић, Гилберт, Новачић 8, Бошњак 3, Розић 5, Љубичић, Томас 22. Тренер: Анте Назор.

 

Нада црнобелих да могу у плејоф регионалног такмичења живи и после регионалног класика. Сјајном игром у другом полувремену, црнобели су срушили великог ривала – Цибону и задржали шансе да се домогну доигравања за шампиона регионалног такмичења.

Момци из Хумске су имали сјајне тренутке, па падове, били и конфузни на терену. Али су на крају ипак успели да преломе ривала и дођу до драгоцене победе. 

Тројка, па високо подигнута песница капитена, док се са „јужне“ трибине орило: „Напред Партизан!“. Деловало је добро. Али, није значило никакво славље. Тек добар почетак. Вођство 10:3. Међутим, ништа то није значило, па ни то што је Цибона прве поене постигла тек после скоро пет минута игре, што су јој напади истицали без шута на кош. То је био само почетак. Морало је тако 40 минута, не само прва четири.

Јер – Загрепчани су утакмицу потпуно увели у свој ритам. Није им било потребно много. Само две тројке Марка Томаса. Онда је Бранислав Ратковица са пенала донео Цибони вођство – 14:15. Играо се девети минут. Његових последњих 15 секунди.

Неки трен пре тога у игру су ушле новајлије Партизана – Вон је у првом контатку са лоптом промашио тројку, Си покупио лопту у нападу, па је проследио Шалићу. Он погодио, под фаулом. Сви су добили аплауз.

Деловало је да су празни минути Партизана тим потезом заустављени. Нису били. Истина, црнобели нису дозвољавали Цибони да се одлепи, али нису ни правили ништа више од тога. Били су некако успавани, статични у нападу. Али, и даље врло добри у одбрани. Мада одбране од тројки Томаса, алии Новачића није било.

Нити је Шалић могао да се носи за Жорићем који је са два добра потеза – први је заустављен неспортском Партизановог центра, код другог је Шалић имао празан пут до коша – одвео Цибону са три разлике на велики одмор.

Поново високо подигнута песница капитена. Праћена страшним узвиком. Овог пута као награда за сјајан офанзивни скок Ђорђа Гагића, поене Вање Маринковића... Партизан је у тим тренуцима одбијао налет Цибоне, која је на почетку другог полувремена отишлана 40:46, па и 46:52... Била је и знак да неке нове, другачије, боље енергије са којом су црнобели ушли у наставак.

Капитен је „давао пример“, како воли да каже, остали су пратили. Црнобели су усоро окренули резултат, а онда поен по поен, одбраном – што се тренеру сигурно највише допало – градили предност. Све до победе.

У 36. минуту црнобели су имали и двоцифрен капитал – Гагић је страшно закуцао за 74:63, а Цибона више није имала тајмаута.

Црнобелима је само било потребно да утакмицу мирно приведу крају. Сад, да ли је баш било мирно, о томе би могло да се дискутује, али победа ипак није дошла у питање. Партизан је наставио трку за местом које води у плејоф.

Семафор 17. кола АБА лиге:

Петак:

ФМП – Игокеа 95:73 (21:16, 21:13, 29:25, 24:19)

Субота:

Цедевита – Мега Бемакс 75:73 (19:14, 14:19, 18:24, 24:16)

Партизан – Цибона 80:69 (17:17, 23:26, 21:16, 19:10)

Недеља:

19.00: Будућност – Олимпија

Понедељак:

18.00: МЗТ – Црвена звезда

21.00: Задар – Морнар 

Коментари18
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko
Cibona nije vise sto je bila,vidi se i na tabeli,koji junaci platidzani....
gradski derbi
je pripao manje losijem......partizan pobedio cibonu, Igokeju,MZT sve velesile ABA lige.......od sledece utakmice, vracate se u realnost, pa ce poceti price o budzetu, bankomatu, cia, kgb, mosad, marsovci......kakve lozane.....
nele
da, da, sve tesko izvojevane pobede protiv teskih i vrlo neugodnih rivala. E moji grobari, sta ste vi docekali!
zuk
Otkud to da igokejicni dinamik niste prso sa standardnom 100tkom.. oce izgleda sneg napolju!
Igokeja
znaci dinamikigokeja pobedila bratski klub.. Bravo!
oldgravedigger
rece idein franjevacki panter i osta ziv...
Dinamikovci
u gradskom duelu pobedio je onaj gori zagrebacki klub!
oldgravedigger
da te podsetim pantercicu...gradski derbi se igra u zg kada gostuje tvoj mutirani klub jer kako n.ilic jednom rece tamo se osecate kao bg...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.