Почетна / Кошарка / АБА лига

Калкулације: Звезда још може на прво место, али и на треће!

Пре пута у Подгорицу, као и након пораза, Душан Алимпијевић је по питању важности меча и борбе за пол позицију за плеј-оф АБА лиге поручио: „Важна јесте, али није одлучујућа”
ФОТО: И. Веселинов

До краја лигашког дела остало је још седам кола или трећина такмичења. Будућност држи врх, са победом више од првих пратилаца који су са истим скором поравнати на другом месту.

Али, само до недеље, кад у Пионир стиже Цедевита и следи нови дерби који ће кројити врх табеле.

Подгоричани на то имају и максималан учинак у дуелима против Црвене звезде, што практично значи да у овом тренутку имају две победе више.

Такође, тим Александра Џикића има и плус шест (66:60) из првог меча са Цедевитом и то ће бранити у 19. колу кад путује у Загреб. Алимпијевић је одлично знао ту рачуницу, па је у складу са њом и поручио:

Будућност има најреалније шансе да буде прва, то свакако.

Али, довољно је само да Цедевита победи са више од шест разлике и да се све промени. Да се не говори о неком поразу, а за то је много прилика.

Поготово што је борба за четврто место отворена и како сада ствари стоје тако ће бити до последњег кола. Морнар је са победом више од ФМП-а, Партизана и Задра ту у предности.

Али, након до сада показаног нико не сме да се отписује из плеј-оф трке, а сигурно не Игокеа и Цибона које имају по пет тријумфа. Ту се наравно не мисли на МЗТ који само чудом може да избегне последње место.

То јасно носи закључак да је у преосталих седам кола све могуће, да ће много тога зависити од повреда, форме, али и распореда. У АБА нема лаких мечева, али сигурно има оних који макар на папиру гарантују тежи посао.

За Црвену звезду то су сигурно већ поменуту судар са Цедевитом у недељу, потом вечити дерби, али пред својим навијачима и увек неугодно гостовање Игокеи.

За Будућност то је гостовање Меги, Морнару, Цедевити и Партизану. Док су за Цедевиту, у категорију посебно незгодних, поред мечева са директним ривалима за врх, налазе још гостовање Морнару и меч са Партизаном.

Што наводи на закључак да Будућност има најтежи распоред, затим Цедевита и на крају Црвена звезда.

Све три екипе имају и тешке европске изазове, али оно што пролазе црвено-бели у Евролиги сигурно не може да се мери са Еврокупом.

У складу са тим треба и додати, да је старт полуфинале плеј-офа АБА лиге предвиђен од средине до краја марта, када ће поред тих мечева Црвена звезда у две седмице паралелно играти четири утакмице Евролиге, против Валенсије, Панатинаикоса, Фенербахчеа и Реала. Добра ствар је једино што се гостује само у Атини, а и за то постоји директан лет.

У сваком случају, до краја лигашког дела АБА лига, и кроз плеј-оф, следи још доста узбуђења. А, све је отворено.

Паклени месец јануар
Јануар Црвене звезда почео је победом против Олимпије, затим је срушен Жагирис, а серија успеха прекинута је у Подгорици.
За петак (18,30) је заказано гостовање Ефесу, док је у недељу (19) дерби за Цедевитом. Потом следе два меча Евролиге у 48 сати, односно у уторак у Београд стиже Химки, а два дана касније је гостовање Макабија.
За 22. јануар је заказано гостовање МЗТ-у. Потом, 26. у Београд стиже Олимпијакос, а завесе на паклени месец спушта се 29. мечом против Партизана. 
Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pretpostavka
Mislim da ce Buducnost izgubiti od Cedevite i Mornara do kraja a Zvezda dobiti sve lagano i opet se vratiti na mesto koje joj po svemu pripada ali posto je Buducnost pobedila u obe utakmice,zasluzili su da startuju sa prvog mesta.To nece predstavljati problem Zvezdi jer ce i ovako i onako dobiti u finale sa 3:1.
Endaz
Cedevita ce sigurno pobediti Buducnost a Zvezda Cedevitu, a Zvezda ima i najlaksi raspored. Buducnost moze da kiksne protiv Mornara a i protiv Partizana(ukoliko im je cilj plasman medju prvih 4 a sigurno jeste). Uostalom ako se to ne desi, ukoliko ne mogu da osvoje ligu sa 2. mesta i ne trebaju da igraju Evroligu i ne trebaju da budu sampioni.
Yugo
@Endez. Nama navijacima Parizana je cilj I zelja titula, a ne plasman u 4. Ali kako je krenulo ove cemo sezone biti zadovoljnji I opstankom u ABA ligi. Ali ce I to Cudo ova nasa trenutna uprava da predstavi kao uspeh. Tako je I Pekovic poceo prve godine I smanjio dug, a kad e otisao duga je bilo jos vise. I ivi ce isto. Tako da ne mra niko drugi da brine (osim nas Pravih Navijaca) za Partizan. On je trenutno u stanju koga nikoga drugog osim Pravih Navijaca moze da ugrozi.
dell boy
Obrni okreni na kraju ce ishod opet biti isti. Zvezda sampion
gičin ja
KULTURNO IZBEGOŠE PARTIZAN
Realno
U Aba ligi se igra F4 a ne F8 pa da se izbegne partizan jer on najvise moze biti 8.na kraju.
Стари Делија
Погрешио си сајт. Ово је озбиљан лист. Свој коментар пошаљи у вицеве!
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.