Почетна / Кошарка / АБА лига

Чанак: Изузетно битна победа, неприхватљив пад у наставку. Памтићу овај дан до краја живота

Тренер Партизана Ненад Чанак рекао је да је његова екипа уписала веома важну победу против скопског МЗТ-а у АБА лиги и додао да ће овај дан и деби као први тренер црно-белих памтити до краја живота
ФОТО: М. Рашић

Изузетно битна победа за нас. Била је очигледна реакција екипе. Свако ко је у кошарци зна да за два дана не може да се направи не знам каква промена у тактичком смислу. Желео бих да честитиам играчима на тој енергији у добром делу утакмице, и радићемо на то буде неки стандард, да на томе не треба да им се честита, него да буде нешто нормално – рекао је Чанак новинарима после утакмице.

Кошаркаши Партизана победили су у Београду скопски МЗТ са 112:94, у утакмици 12. кола АБА лиге.

Пад у другом полувремену је неприхватљив. Данас није био кажњен због велике разлике и одличног првог полувремена, али примити 54 поена на домаћем терену није нешто чему ми тежимо. Могу да схватим и умор и да је скраћена ротација. Генерално, играли смо утакмицу само са једном правом петицом, играчи нису били на својим природним позицијама у неким деловима игре, али енергијом и несебичношћу у нападу то смо анулирали – рекао је Чанак.

Остаје нам да наставимо да радимо и да ова борбеност буде стандард за убудуће – додао је некадашњи капитен, а сада тренер Партизана.

Новинаре је занимало и како се осећао на дебију пред домаћом публиком на клупи Партизана.

Ја се у Партизану осећам домаће, и као играч и прошле године као члан стручног штаба, било је и ситуација кад сам водио утакмице. Свакако једно велико искуство. Овај дан ћу сигурно памтити до краја живота. Међутим, кад је почела утакмица био сам фокусиран само на терен и на оно што екипа ради на терену – рекао је Чанак.

Кошаркаш Партизана Михајло Андрић навео је да се у првом полувремену видела очигледна реакција тима после смене тренера.

– У првом полувремену смо видели неку нашу реакцију на све ово што се дешава, видела се енергија и то је резултирало великом разликом на полувремену. Опет неки пад концентрације у трећој четвртини, али мислим да је генерални утисак са утакмице добар и да треба да наставимо овако – рекао је Андрић, који је био најефикаснији у редовима Партизана.

Партизан у уторак игра против Лиможа у Еврокупу, а у наредном колу АБА лиге дочекује Морнар.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zuk
Bio si odlican igrac a verujem da ces biti jos bolji trener,srecno.
Igokejadinamik
I corava koka ubode neko zrno.....

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.