Почетна / Кошарка / АБА лига

Шампион се мучио са ФМП-ом, симултанка Фелдина, Лесор „ломио” обруче, Човић има квалитет за Звезду (ВИДЕО)

Црвена звезда је славила против ФМП-а, али теже него што је то било очекивано, тим из Железника пружио је јак отпор
ФОТО: И. Веселинов
Црвена звезда – ФМП 84:77 (19:18, 17:17, 26:20, 22:22)
Дворана: „Александар Николић”. Гледалаца: 1.987. Судије: Сретен Радовић, Игор Митровски и Иван Стефановић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Радичевић 3, Дангубић 6, Давидовац, Лазаревић 3, Добрић 2, Фелдин 31, Апић, Јанковић 5, Рочести 11, Лесор 11, Јовановић 12, Бјелица.
ФМП: Човић 19, Ускоковић 7, Јеремић 8, Момиров, Пот 6, Ненадић 7, Бурсаћ 5, Радовановић 4, Ђумић 2, Симанић 5, Ђорђевић, Оџо 14.

 

Црвена звезда је у меч против ФМП-а ушла без капитена Бранка Лазића и најискуснијег, Пере Антића, док Милко Бјелица није ни улазио у игру. На другој страни, Пантерима је недостајао Алекса Раданов.

Прво полувреме је било прилично незанимљиво, а у центру пажње био је један играч – Џејмс Фелдин. Американац је био најрасположенији за игру, убацио је чак 19 поена, а његови саиграчи заједно укупно 17!?

Црвено-бели су повели са 14:5, осам поена до тог тренутка убацио је већ поменути Фелдин. Али, домаћин је начинио исувише личних грешака, те су се гости из Железника погоцима са линије слободних бацања вратили у игру (14:13).

На уласку у последњи минут прве четвртине Јеремић је тројком донео преокрет, ФМП је по први пут повео (18:17). До краја полувремена, Звезда је најпре успела да се „одлепи” тројком Фелдина (33:28).

Но, минут пре краја другог квартала Јеремић је убацио своју другу тројку, те су Пантери опет водили (35:34). У последњем минуту погодио је још само Фелдин, те је Звезда имала минималну предност пред одлазак на одмор (36:35).

На почетку другог полувремена два сјајна потеза Лесора, најпре „смечерска” блокада приликом шута Ненадића, потом у наредном нападу „али-јуп” са Рочестијем и прелепо закуцавање (40:37).

Наставио је Фелдин да затрпава кош Пантера, погодио је своју пету и шесту тројку, потом асистирао Лесору за још једно страшно закуцавање (50:42).

На другој страни Филип Човић је по ко зна који пут показао да има квалитет за наступ у Црвеној звезди, погодио је под фаулом без гледања, а затим убацио и додатно слободно бацање (50:45).

Имала је Звезда и седам поена вишка пред улазак у последњу четвртину (62:55), водила је и са девет поена вишка (67:58), те и са 74:69, али гости нису ни помишљали на предају.

Свој тим је у игри држао сјајни Човић, на то се закуцавањем управо на асистенцију плеја ФМП-а надовезао Симанић, па су Пантери били на само „минус један” (74:73).

Али, кад је Фелдин на минут пре краја убацио „два плус један”, јасно је било да неће бити дилема у завршници, иако је Јовановић тајм-аутом покушао да тргне своје првотимце (82:75)...

Семафор осмог кола АБА лиге:
Црвена звезда – ФМП 84:77 (19:18, 17:17, 26:20, 22:22)
Будућност – Цедевита 66:60 (23:16, 11:19, 13:12, 19:13)
21,00: Олимпија – МЗТ
Петак:
Цибона – Задар 78:80 (19:19, 21:16, 14:20, 24:25)
Субота:
Мега Бемакс – Партизан 89:102 (23:21, 21:30, 16:22, 29:29)
Понедељак:
21.00: Морнар – Игокеа
Табела: Црвена звезда 6-2, Будућност (меч мање) 6-1, Партизан 5-3, Цедевита (меч мање) 5-2, ФМП 4-4, Мега Бемакс, Цибона и Задар по 3-5, Игокеа (меч мање) и Морнар (меч мање) по 3-4, Олимпија (меч мање) и МЗТ (меч мање) по 2-5.
Коментари24
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nemam pojma
Lažna utakmica očajnog kvaliteta, žali bože novca ko je kupio kartu. Sve se znalo unapred. Gledalište tiho i zamračeno da lakše spavaju. Šta kaže ovaj? Skoro 2000. Kad bi se zezali. Pa nismo slepi. Prazno!
hahah
Kako nesvesno u ovim komentarima priznajete da ste u stvari FMP!! Hahahah
Mosquito
Veceras smo mogli videti kako se veliki broj mladih igraca u FMP gasi zbog male minutaze. Jos je dramaticnije stanje u Mega BEMAXU. Tamo su svi sem Samardzijskog mladi a igraju samo jedno strano takmicenje.
Boas
Smesna utakmica. Jos jedan dokaz zasto ova dva tima ne smeju igrati isto takmicenje. Tacno je da su na papiru razliciti vlasnici, medjutim u stvarnosti jasno je da je Covic vlasnik oba kluba. Em je takmicenje neregularno, em imamo utakmicu u kojoj jedan tim moze da odmara igrace, a da zna da ce sigurno pobediti, jer stariji FMP nijednog momenta nije zeleo da ozbiljno ugrozi mladjeg. Covek neprestano salje igrace iz jednog kluba u drugi, ima dve trening utakmice u sezoni. Izuzetno nepravedno prema svim ostalim klubovima. Procice i to.
Yugo
Tako ti je to kad imas dva kluba a 3 mil.evra budzet. Sta bi tek bilo kad bi im budzet bio veci. Mozda bi imao covic i 3 kluba (mada sa megom ih ima vec dve sezone) u aba-covic ligi. Pozdrav.
bond
Čović kvalitet za Zvezdu? Da, ali za onu bez imena, kako bi grobari rekli. Majkl Odžo je čista sirovina, tek za nijansu bolji od Jovanovića. Nama treba instant kvalitet u vidu dva proverena igrača ukoliko želimo koju pobedu u Evroligi a i u Abi se Budućnost ne šali. Sve ostalo je čista improvizacija koja vodi ka drastičnom padu. Čović za Zvezdu, kakva neumesna šala ovog nepotpisanog "novinara", neka to kaže u lice navijačima Zvezde.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.