Почетна / Кошарка / АБА лига

Николић: Партизан игра све боље, играчи ме пријатно изненадили

Партизан је остварио пету победу у АБА лиги, пошто је у Сремској Митровици са 102:89 савладао Мегу
ФОТО: aba-liga.com

Тренер Партизана Мирослав Николић рекао је да су га његови кошаркаши пријатно изненадили јер су „смогли снаге” да енергетски „изнесу до краја” утакмицу у којој су вечерас победили Мегу.

- Убитачан је темпо, моји играчи су ме пријатно изненадили што су смогли снаге да ову утакмицу енергетски изнесу на овај начин. То је заиста феноменално и томе се нисам надао. Паклен је темпо, играли смо два дербија пре ове утакмице. Када то кажем, мислим на дуел са Црвеном звездом па меч са Локомотивом који је био истог интензитета као и дерби, а за три дана на очекује још једна тешка утакмица - рекао је Николић после утакмице.

Партизан је остварио пету победу у АБА лиги, пошто је у Сремској Митровици са 102:89 савладао Мегу.

- Партизан игра све боље и боље. Играчи су доста уморни и зато им честитам на снази коју су показали. Проток лопте је био много бољи него на претходним утакмицама, али још треба радити на скоку. Мега је имала много скокова у нападу, слабо заграђујемо кош, али добро смо играли у нападу и није било шансе да нас добију.

Кошаркаш црно-белих Вања Маринковић рекао је да је његова екипа остварила веома битну победу након три везана пораза у свим такмичењима.

- Важно нам је било да се дигнемо после те лоше серије. Мега је сјајна екипа, са много младих играча који доста трче и одлични су у скоку. Управо су нам у скоку правили много проблема имали су чак 23 скока у нападу, што је превише. Ипак, најважније је да смо победили и већ сада се окрећемо утакмици са Албом која је на програму већ за три дана - рекао је Маринковић.

Тренер Меге Дејан Милојевић честитао је Партизану на заслуженој победи.

- Једноставно, били су бољи. Ми смо одиграли лошу утакмицу, дефанзивно смо били веома слаби, а када је реч о нападу у једном тренутку смо имали свега 15 одсто реализације шута за три поена. То је разлог нашег пораза. Имали смо пар ситуација у којима смо можда могли да смањимо разлику и вратимо се у меч, али лопта није хтела у кош. Партизан је то казнио и заслужено победио - рекао је Милојевић.

Његов кошаркаш Гога Битадзе оценио је да Мега није била довољно агресивна у одбрани.

- Они су то кажњавали отвореним шутевима, па после заостатка од петнаестак поена нисмо могли да се вратимо у меч.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Yugo
Sutra je prigradski derbi. Covic ce svakako biti sretan. Nema veze ko ce da pobedi, dali onaj koji kosta minimum 5 .mil. evra ili onsj drugi sa 2 mil evra. . Dakle 5 I 2 su 7 ato je 3 mil. Evra covicevog budzata za cz I el. Svaka mu cast . Pozdrav.
Figaro
Americka trojka pun pogodak. Iza njih su Novica i Vanja Od dosljaka napredak pokazuju Salic i Gavrilovic. Ostali toplo-hladno.
Pigeon
Gavrilovic raste (prijatno sam iznenadjen), dopada mi se sto je borben, ali je on ipak, samo bekap. Salic, bas tako, toplo-hladno, ali takodje ne dalje od bekapa...Treba nam "jaka" cetvorka (nikada ne znas koliko ce moci Velickovic) i onda bi to verovatno bio dobar tim. Naravno treba potsetiti trenera da ponekad i ima pravo na tajm-aut, jos od Dzikica nemamo izgradjen polsednji napad, sve nesto "indijanski"...Ali u kakvoj je situaciji klub bio, a i jos uvek je, moramo biti zadovoljni...
steva
Ha,ha sve se zna ! Mega samo protiv Zvezde nezna da promasi, pa cak ni slobodna bacanja ! Svaka cast za zasluzemu pobedu Partizana.
informisi se prvo, pa onda pisi
Mega je zanala da pobedi Partizan u finalu kupa, i da nas namuci u vise navrata, dok protiv FMP1(zvezde) nema niti jednu pobedu. Jasno je cija su filijala.
bo
da li ti vidis da ti ekipa ne igra odbranu dva meseca!?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.