Почетна / Кошарка / АБА лига

Мегини клинци: Биће још медаља

Подмладак Мега Бемакса успешан овог репрезентативног лета
ФОТО: И. Веселинов

Лето 2017. је било веома успешно за млађе селекције Србије а у клубу се надају да ће и А тим заокружити успех на најлепши начин. Јуниори су освојили злато на Европском првенству, кадети су били трећи, млада репрезентација Србије је освојила пето место док је универзитетска селекција била четврта на Универзијади.

Кратак предах током припрема за нову сезону смо искористили да попричамо са шесторицом играча Мега Бемакса који су овог лета освојили медаље. Никола Мишковић и Андрија Марјановић су постали јуниорски прваци Европе у Словачкој док је Мишковић изабран за МВП-а Европског првенства. Четворица кадета Мега Бемакса који су донели бронзу са Европског првенства за играче до 16 година су Александар Ланговић, Марко Андрић, Стефан Агоч и Новак Мишковић.

Разговор смо почели са МВП играчем Европског првенства за јуниоре, Николом  Мишковићем и о његовим утисцима из националног тима:

– Припреме су биле напорне, неке утакмице смо изгубили а и само првенство смо започели поразом. Ипак, имали смо веру једни у друге, иако смо у наставку такмичења у групи  углавном губили на полувремену да би на крају стигли до победа. Стекли смо самопоуздање и на крају дошли до великог успеха - рекао је Мишковић, а на то се надовезао Марјановић:

– То је била вероватно и највећа врлина наше екипе, то што смо знали да се подигнемо из тешких ситуација и падова у игри, што је на крају био један од главних разлога за освојено злато.

Причу о освојеној бронзи са кадетима Србије смо започели са Марком Андрићем који је почео да тренира кошарку већ са пет година а прошле сезоне је био члан пионирске селекције Меге која је доминантно освојила дуплу круну у Србији.

Награда за добре игре је био позив у кадетску селекцију Србије иако је Андрић био годину дана млађи од већине играча на Европском првенству:

У почетку је било тешко да похватам све, али после неког времена је све почело да долази на своје место, све сам се боље уклапао и на крају изборио место у 12. Освајање медаље је награда за велики труд који смо сви уложили - рекао је Андрић а затим се надовезао и Агоч, који је такође годину дана млађи од већине играча: - Пуно ће нам значити то искуство, видели смо како изгледа играти против годину дана старијих играча и знамо шта нас чека на следећем првенству. Наравно, до тада има времена, али се свакако радујемо томе.

Александар Ланговић је пружао сјајне партије на Европском првенству које је одржано у Подгорици:

– Како је пролазило првенство, некако сам успео да се „ослободим“ и заиграм боље. То је дошло у правом тренутку, ово су наша прва искуства играња за репрезентацију Србије и веома нам је драго што су позитивна од старта - изјавио је Ланговић, а потом смо питали Новака Мишковића, рођеног брата Николе, од кога је стизала подршка током такмичења:

– Од породице и наравно старијег брата Николе. Он је тада већ освојио златну медаљу са јуниорима и током такмичења су стизале речи подршке које су пуно значиле - изјавио је Новак Мишковић.

Мегину шесторку смо питали да ли ће се зауставити на овим медаљама. Одговор је био једногласан:

– Не! Сви верујемо да ће их бити још и даћемо све од себе да то и остваримо.

После приче о репрезентацији, пребацили смо се на Мега Бемакс.  Најдужи стаж има свакако Никола Мишковић коме ће ово бити четврта сезона у клубу. Занимљиво је да је као мали често одлазио да гледа тренинге Меге док је тренирала у Шумицама:

– Могу да будем веома задовољан досадашњим боравком у клубу. Постали смо кадетски прваци Србије претпрошле сезоне, са јуниорима смо били други у Европи и Србији… Верујем да ће млађе селекције клуба наставити са успесима јер се квалитетан рад са младим играчима на крају увек исплати. Гога Битадзе, Михаило Јовичић и ја смо од прошлосезонске јуниорске екипе ушли у први тим и верујем да ће се и у наредним сезонама наставити такав тренд. На мени је да кроз тренинге заслужим минуте на терену како бих што пре могао да израстем у једног од носиоца екипе - изјавио је Мишковић.

Андрија Марјановић је у Мегу дошао из омладинског погона Барселоне:

– Имао сам велику жељу да поново радим са домаћим тренерима. По питању индивидуалног напретка, овде се далеко више и боље ради пошто када одете у Барселону или Реал Мадрид, од вас се очекује да дођете као практично готов играч. И на примеру Михаила Јовичића, који је прошлог лета дошао из јуниора Реал Мадрида, могао сам да само потврдим моје мишљење да је Мега право место за напредак младих играча. Лепо радимо на припремама и једва чекам да почне лига - изјавио је Марјановић, који је и цимер са Јовичићем. На питање да ли је било пецкања на релацији Барселона - Реал Мадрид, Андрија је рекао да је резултат нерешен:

– Они су нас добили у кадетском финалу претпрошле године, потом смо ми њих добили у јуниорском финалу тако да ниједан од нас нема превише основа да пуно "пецка другу страну" - насмејао се Марјановић.

Занимљив кошаркашки почетак је имао и Стефан Агоч, који је за пионире Меге дебитовао на Мини купу БеоБаскет 2017 који је одржан у организацији КСС-а у фебруару током Купа Радивоја Кораћа у Нишу:

– Кошарку сам почео да тренирам после првог разреда основне школе. Услов за тренирање је био да завршим први разред са одличним успехом а када сам то успео, родитељи су ме уписали у школу кошарке у Новом Саду која је била близу наше куће.

Марко Андрић је истакао да је презадовољан условима у Меги и пажњи која се поклања свим селекцијама клуба:

– Радимо врло квалитетно на тренинзима, тренер Стефан Булатовић нас је прошле године водио у пионирима, сада је тренер кадета. Врло се добро познајемо, сарадња је била одлична и драго нам је што ће се наставити и следеће сезоне.

Александар Ланговић је био члан пионира Меге у првог години постојања селекције у клубу па ће на путу ка првом тиму имати прилику да прође комплетан систем у Меги:

– После кратког предаха после репрезентације, уследиле су припреме за нову сезону. Очекује нас тежак и напоран пут, али верујем да ћемо на крају сезоне сви изаћи као бољи играчи него на почетку - изјавио је Ланговић а потом смо и Новака Мишковића питали о циљевима:

– Поред индивидуалног напретка, надам се да ћемо успети и да повратимо кадетску титулу у Србији. Никола воли некада да ме зеза због тога, он је био први са кадетима Меге, ми смо били други и да сада морамо да учинимо све да вратимо титулу - насмејао се Новак а на питање да ли некада игра баскет 1 на 1 са Николом, Новак је одговорио:

– Играли смо доста пута. Немам попуст код брата, увек даје све од себе против мене и тако треба. Нажалост, до сада нисам успео да га победим - изјавио је Новак а потом се надовезао и Никола:

– Кад буде бољи нека победи. А то ће бити никад хахаха - рекао је кроз смех старији брат. Новаче, сачувај овај интервју за сваки случај, када дође време.

За крај, питали смо играче како им се свиђа рад у хали „Мега Фектори“ у којој од овог лета тренирају све селекције клуба. Утисци су и више него позитивни:

– Супер нам је у хали, имамо одличне услове и прија нам рад у њој - рекао је Никола Мишковић, а са тим се сложио и његов млађи брат Новак:

– Од августа тренирамо овде и свим категоријама клуба се посвећује пуно пажње. Шта год да нам затреба пре или током трајања тренинга, имамо то на располагању.

Марјановић је истакао му изузетно прија рад у хали Мега Фацторy:

– Пуно нам значи што имамо целу халу са пратећим садржајима на располагању, што ће нам пуно значити на индивидуалном раду и напретку.

Ланговић, Агоч и Андрић истичу да млађим играчима пуно значи што се свима поклања пуно пажње и води рачуна о условима у којим тренирају:

– Радимо жестоко на тренинзима и све је лакше када се ради у лепом окружењу. Већ смо заволели халу и радујемо се новим победама у истој - изјавили су Мегини клинци, на путу ка новим успесима и медаљама.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.