Почетна / Кошарка / АБА лига

Будућност званично потписала уговор са Џикићем, циљ опстанак у АБА лиги!?

Александар Џикић је у Подгорици изашао пред велики број представнике седме силе, као нови шеф стручног штаба Будућности
ФОТО: Н. Неговановић

Образлажући одлуку клуба да на кормило струке доведу бившег стратега Партизана, председник Драган Бокан, истакао је да иза новог тренера 26 сезона рада, да је у клубу направљена реорганизација, да компромиса више неће бити и да је обезбеђен континуитет. А, затим додао:

Учинићемо све да Будућност буде прва адреса за све играче из Црне Горе, али и шире. У складу са тим, када сам разговарао са Џикићем више сам разговарао о млађим категоријама, него о првом тиму. Сигуран сам да смо изабрали доброг тренера и да ће од наших јуниора створити што више добрих црногорских играча. Истовремено, желимо да створимо најбоље услове за развој тих играча.

Џикић је на почетку излагања истакао да дели погледе са Боканом о начину на који клуб треба да ради, да се приликом преговора причало о ближој и даљој будућности.

Желимо да заокружимо причу у Подгорици, да будемо средина за играче који желе да иду напред. За то постоје услове.

Упитан колико је истине у гласинама да се Никола Ивановић и Данило Николић враћају у клуб, Џикић је рекао:

Покушаћемо да имамо што већи број домаћих играча. Њих двојица су нам интересантни и колико сам упознат ради се у том правцу.

Реч је потом узео Драган Бокан који је потврдио да је Николић већ потписао уговор и да је нови члан Будућности, као и да су договорени сви детаљи око доласка Ивановића.

Али, да тај трансфер још не може да се реализује док млади бек не реши питање дуговања АЕК-а. Први човек Подгоричана је потом додао:

Желимо још црногорских играча. Са некима је Џикић већ разговарао. Како сада ствари стоје, сигурно ћемо имати десеторицу домаћих играча.

Џикић је упитан и да ли Будућност може да прекине доминацију Црвене звезде.

Не размишљамо о томе. Да прво средимо ствари у кући – рекао је нови тренер.

На крају Бокан се надовезао и рекао да су циљеви клуба опстанак у АБА, да плеј-оф није императив, као ни пласман у други круг Еврокупа. А, да ће база бити на младим играчима.

Џикић је у Будућност довео и два своја сарадника. Реч је о помоћнику Срђану Флајсу и Филипу Михајловићу који ће бити задужен за кондицију. У стручном штабу ће још бити Игор Ђалетић и Никола Мусић.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nick
Dzikic je trener za osrednji klub, klub koji ima za cilj da "ostane" u ligi ali on nije za velika dela. Ima znanje ali ne i ono drugo kao sto ima recimo Vujosevic pa i Radonjic. Hvala ti za tvoj rad u Partizanu ali je dobra stvar sto si otisao jer Partizan je nije za borbu za play off koji se ne moze osvojiti.
srecom pa ode...
Pa samo za takve ciljeve i jeste dobar...Nikada nece biti trofejni trener...
Вук-026
Могао је да остане у Партизану и тај клуб ће се борити за опстана ове сезоне.
Вук-026
Колико ја знам, Партизан Игокеа испада ове сезоне из АБА лиге и гаси се.
zeka zeleznik
Ja koliko znam KK Crvena Zvezda je ispala iz ABA lige 2011. godine, kada se I ugasila, a fmp preimenovao u kkczdiva iz stepana sumanca 15.
dzile
caka je u tome da play off vodis dzabe a vamo dobijem pare. ajd ti idi na posao a nemoj da uzmes platu.
kole
Velike ambicuje za "velikog" trenera .

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.