Почетна / Кошарка / АБА лига

ПАРТИЗАН СТАО У ЉУБЉАНИ: Змајеви зауставили Парни ваљак

Кошаркаши Партизана поражени су на гостовању у Љубљани од екипе Олимпије са 74:68 у мечу 18. кола АБА лиге. Црно-бели су овим поразом прекинули низ од осам везаних победа у регионалном такмичењу.
ФОТО: aba-liga.com

ОЛИМПИЈА – ПАРТИЗАН 74:68 (24:16, 14:17, 8:20, 28:15)

ЉубљанаДворана: Тиволи. Гледалаца: 3000. Судије: Радовић, Радојковић, Краљ.

ОЛИМПИЈА: Барбарић 5, Оливер 18 (10 ск), Бубнић, Мулалић 6, Пелко, Милошевић 1, Јанковић 12 (7 ск), Џеферсон 20, Јурчек 1, Хроват 11.

ПАРТИЗАН: Ратковица, Врабац 17 (8 ск, 3 ас, 3 ук), Јовановић, Величковић 7, Мајсторовић, Бирчевић 13 (12 ск), Копривица 4, Андрић 12, Хечер 8, Пот 2, Карахоџић 2, Луковић 3.

 

Кошаркаши Партизана изгубили су од Олимпије у Љубљани 74:68 (24:16, 14:17, 8:20, 28:15) у утакмици 18. кола регионалне АБА лиге.

Овим поразом црно-бели су прекинули сјајну серију од 12 узастопних победа у АБА и ФИБА Лиги шампиона.

Тим Александра Џикића имао је „плус девет” на почетку последње четвртине, али је домаћин предвођен Брендоном Џеферсоном са 20 и Девином Оливером са 18 поена преокренуо. Код Партизана Адин Врабац постигао је 17, Стефан Бирчевић 13, а Михајло Андрић 12 поена.

Партизан је задржао друго место са скором 14-4, а у следећем колу дочекује ФМП.   

 

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nemam pojma
Hečer, Veličković I Luković odigrali vrlo slabo. Vidi se očit pad forme, tako karakterističan za KKP u ovo vreme godine. Nedostaju barem dva kvalitetna igrača ovom rosteru. Idalje je ovo VELIKI REZULTAT obzirom na sastav ekipe. Džikić će takmičarski ispuniti oba plana za ovu sezonu, ući u eliminacionu fazu FIBA, među 4 ekipe na Jadranu, i predstoji još takmičenje u domaćim okvirima, Kup i prvenstvo.
Zmaj od sipova
Olimpija obrisala parket sa igokejom!
Yugo
Ja sam ovo ocekivao. Mada nada poslednja umire. Ali je I te kako vidljivo da nam neki igraci nisu u formi. Na kraju skorom 17:9 ili 18:8 mi smo u cetiri. Pozdrav.
liks
sami smo sebe pobjedili
Karlo Veliki
Pre par meseci gostujuci kod Tegeltije Janko Lukovski je procenio da mu nije jasna strategija Partizana. Niti je formirao mesovit sastav sa 3-4 jaca igraca,par radnika a ostalo mladi, niti je potpuno podmladio tim kako bi ovu sezonu zrtvovao u cilju dobijanja mladih koji mogu vise u narednom periodu. Veceras je ta istina bila toliko vidljiva da je bilo bolno gledati pojedince u kkP a i trenera Djikica koji je dao slobodu u igri pojedincima toliko veliku da su je oni pretvorili u neodgovornost. Objektivno, kkp je do veceras na muku i srecu stizao do mnogih pobeda i da ce naredni period biti mucan za navijace a i klub........Nisam od onih koji panice ili da su nestrpljivi ali me ne bi iznenadilo da narednu sezonu "Muta" Nikolic izselektira mladji,jeftiniji a mozda i bolji tim od Dzikicevog. Ovaj komentar ne znaci da sam odustao od Partizana. Naprotiv, zelim mladji,borbeniji i bolji Partizan. Ovaj Partizan me podesca na onaj Partizan pre Kice i Praje.
Muta genije
Veliki mag Muta je uradio vise od Dzikica. Za pocetak je odveo Partizan bez stranaca na F4, pa je osvojio svetsko prvenstvo sa juniorima i evropsko sa omladincima. Dzikic kad je vodio juniore nije mogao da ponovi Mutin uspeh.
rs
Nabroj mi ta tri crnca! Lorens Roberts u stanju u kakvom je danas Gordon, sezona rehabilitacije, Andre Ovens amerikanac ispod prosjeka, Kešelj došao iz Djirone jer tamo nije prošao, Štimac iz Žalgirisa s tim što tamo nije dobio šansu tipa Karahodžić-Unikaha, Bjelica prošao probu prije Zvezde igrao u Austrji. Marko Marinović, prosječan Srpski košarkaš, Oliver Stević došao iz Poljske i Tadija Dragičević,Boris Bakić,Elmedin Kikanović igrači koji su ostali u Zvezdi! E ovo je tim u Rangu ovogodiišnjeg Partizanovog, možda ne kvalitetom ali budžetom sigurno!
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.