Почетна / Кошарка / АБА лига

Николић из Мега Лекса отишао у Билбао

Млади Црногорац се сели у Шпанију, а протекли период боравио у Америци
ФОТО: В. Марковић

Данило Николић, талентовани црногорски крилни центар, после сјајне сезоне у Мега Лексу отпутовао је у САД где се опробао на Летњој лиги.

Ипак, одлични шутер каријеру ће наставити у најјачој европској лиги, пошто је потписао уговор са Билбаом!

На растанку са Мегом, Николић је рекао:

- Захвалан сам свима у клубу на пруженој шанси и свему што су урадили за мене и пожелео бих им срећу. Прошла сезона у Меги је била незаборавна и волео бих да се тако нешто понови. Верујем да ће клуб наставити да расте и да ће и даље бити најбоља средина за младе играче. С обзиром да сам у највећем делу прошле сезоне био најстарији играч Мега Лекса, сигуран сам да сам спреман за нове изазове у Билбау и једва чекам да се прикључим новом тиму – рекао је Николић, кога ће београдска публика поново гледати на делу, јер је Билбао у групи са Партизаном НИС у Еврокупу.

Николић је у Мегу дошао 2014. године из редова Будућности, а у прошлој сезони је био један од најзаслужнијих за сјајне резултате Меге.

У АБА лиги је имао просек од 10,6 поена и 5,2 скока, док је у Суперлиги Србије бележио 12,6 поена и 5,7 скокова.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Tokyo
Odličan klub je izabrao za svoj košarkaški razvoj, imaće od koga i da uči, tu su Mumbru i Ervel, legende Endesa lige. Samo bih dodao da je ugovor potpisan na 2 godine, kao i da će mu u Dominion Bilbao Basketu (aktuelni naziv kluba) trener biti novopostavljeni Carlos Duran, nekadašnji pomoćni trener Valensije i Huventuda.
THE COMSAT ANGELS
Kakav je menadzer Misko svaka mu cast.Kada je Nikolica prodao u Spaniju stvarno je CUDO.Nikolic jeste solidan igrac ,ali realno samo za ABA ligu.Cak nije clan ni crnogorske reprezentacije u kojoj ruku na srce nema ni mjesto.Nikada necu zaboraviti sut protiv Zvezde u finalu ABA lige 12 /0.Neka ti je bog veliki u pomoc ali brzo ces ti doci u neki Belgiski ili ukrajinski tim.Realno to ti je i domet.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.