Почетна / Кошарка / АБА лига

Стефан Пот потписао двогодишњи уговор са Ваљевцима

Стефан Пот, један од 17 кандидата за састав репрезентације Србије на Европском првенству, плејмејкер од 196 см, по потреби и бек шутер, од јуче је и званично нови члан АБА лигаша из Ваљева, Металца.
ФОТО: Д. Жарковић

- Остварили смо нашу жељу, довели смо Стефана Пота. Уговор са њим потписали смо на две године – радосно је звучао први човек Поскока са Колубаре, професор доктор Бошко Ђукановић.

Пот је прошлу сезону започео у Војводини Србијагасу, био је доминантан играч који је правио разлику. Због тога га је и ангажовао румунски шампион Асесофт.

- Имао сам уговор на три године, али клуб из Плоештија је због финансијских проблема пред гашењем тако да су сви играчи постали слободни. Стигла ми је понуда Металца, знам да је то добра средина у којој могу да се докажем – објаснио нам је Пот откуд у Ваљеву, док се спремао да крене на пријатељску утакмицу са Француском у Нансију.

За причу није било пуно времена, порука навијачима Поскока гласи:

- Верујем да ће Металац склопити тим који ће бити конкурентан Црвеној звезди и Партизану, али и осталим најбољим екипама из регионалне лиге.

Пот је рођен 15. јула 1994. у Бијељини, кошарку је почео да тренира у Спартаку – породица је ухлебљење пронашла у Суботици – и још као кадет скренуо је пажњу на себе. Био је светски вицешампион са јуниорима, а има и две бронзане медаље са млађим категоријама Србије.

Његово недавно прикључење најбољим српским кошаркашима, после повреде Стефана Јовића, логичан је епилог да се изабрани тим попуњава играчима који су прошли све узрасне категорије државног тима. И несумњив доказ добре селекције.

А, како се Пот осећа у екипи која је сан сваког Србина који игра кошарку, у националном тиму?

- Презадовољан сам, лепо сам прихваћен, имам што-шта да научим. Изузетно драгоцено искуство за мене – казао је нови члан Металца док се припремао за састанак уочи меча у Нансију са европским шампионима.

ЂУКАНОВИЋ: ВАЉЕВЦИ ОДУШЕВЉЕНИ ПОТОМ

- Профил играча као што је Пот нам је недостајао. Са њим и тимом који је још у фази селекције наше амбиције у Јадранској и домаћој лиги расту. Са Потом списак појачања нисмо закључили, а чекамо и Дарка Миличића – каже Ђукановић.

Уважени доктор, који је за кратко време препородио Металац каже да су сви у Ваљеву одушевљени ангажовањем Пота.

Видеће када дође колико је наше гостопримство. Биће срдачно дочекан, имаће све услове да свој несумњив таленат развије до краја. 

Јуче је уговор са Металцем продужио и бек Никола Малешевић (202, 26).

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Joker
Idemooo!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.