Почетна / Кошарка / АБА лига

Партизан убедљив у Загребу: Црно-бели „бројали“ до 105

Парни ваљак сезону је „отворио“ победом против Цибоне - 105:81
ФОТО: АБА лига

Кошаркаши Партизана победом су почели нову сезону у АБА лиги, пошто су у Загребу славили против Цибоне са убедљивих 105:81 (25:26, 33:15, 24:19, 23:21).

Кевин Пантер, Урош Трифуновић и Тристан Вукчевић су са по 14 поена предводили црно-беле, три поена мање је убацио Јанис Папапетру, док су по десет поена постигли Данте Егзум, Матијас Лесор и Данило Андјушић.

У тиму Цибоне најефикаснији је био Крешимир Љубичић са 19 поена, док су по десет додали Никола Малешевић и Ловро Мазалин. Треба напоменути и добру партију плејмејкера домаће екипе Борне Капусте који је меч завршио са пет поена и чак 15 асистенција.

Цибона је боље почела меч, контролисала је прву четвртину и имала предност, али је Партизан у финишу те деонице пришао на поен заостатка (25:16).

Црно-бели су у другој четвртини заиграли боље у одбрани, убрзали су игру и потпуно су преокренули ток утакмице, па су до великог одмора стигли до максималних плус 17 - 58:41.

Изабраници Жељка Обрадовића су у наставку меча без већих проблема одржавали високу предност, мирно привели меч крају и уписали прву победу у новој сезони АБА лиге.

Партизан ће наредне недеље гостовати Алби на отварању сезоне у Евролиги, док ће у следећем колу регионалног такмичења у Скопљу играти против МЗТ-а. На другој страни, Цибона ће гостовати Студентском центру.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Лола
Капуста се поигравао са партизаном шта ће тек јачи плејеви да раде да су играчи Цибоне погађали било би проблем све то говори да је одбрана проблем
Pigeon
Prvih 7 i po minuta nismo mogli da odbranimo nijedan napad!? Rampa Lesora i kontra i onda se sve preokrenulo. Partizan individualno jaci, ali nece ovo ici bez pleja i pitanje je hoce li uvek biti 50% za tri! Raduje igra Trifunovica, Koprivica je izgleda na svom maximumu...
gropn III
hrabra odluka da poslednju cetvrtinu istera mlada petorka ! videcemo kako stvari stoje u Berlinu

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.