Почетна / Кошарка / АБА лига

Стефановић: Морнар је велики фаворит! Павићевић: Не смемо да имамо празних минута против ФМП-а

Меч између Морнара и ФМП-а на програму је у суботу од 19.00
ФОТО: АБА лига

Тренер кошаркаша ФМП-а Ненад Стефановић рекао је да је због серије добрих резултата Морнар фаворит у мечу АБА лиге, али и с обзиром на дуг период без одигране утакмице тима из Железника.

"С обзиром на њихов ниво игре, мислим да су велики фаворити, али и с обзиром на период који смо ми имали иза себе без утакмица. Добро смо тренирали, на то немам примедбе. Искрено, ни ми не знамо шта да очекујемо у суботу, а трудићемо се да у датим околностима одиграмо најбољу могућу утакмицу. Желимо да видимо где смо и на чему би требало да радимо", рекао је Стефановић, пренео је клупски сајт.

Кошаркаши ФМП-а гостују у суботу екипи Морнара из Бара, у мечу 17. кола АБА лиге.

То ће екипи из Железника бити прва утакмица у овој години, пошто су претходни мечеви одложени због корона вируса.

ФМП је тренутно пети на табели АБА лиге са 10 победа и три пораза, а Морнар је осми са шест победа и осам пораза.

Стефановић је додао да је ово прва утакмица од почетка сезоне у којој не може да прича о очекивањима.

"Ми смо скоро 30 дана без званичне утакмице, а ако узмемо у обзир да смо имали и пре тога велики размак до утакмице са Црвеном звездом отприлике у 40 и нешто дана ће нам ово бити друга утакмица. Била каква предвиђања и моја очекивања би била чисто нагађање".

Тренер ФМП-а је истакао да је важно да екипа комплетна и у пуном саставу иде у Бар.

"Они су у у доброј форми, победили су мислим шест од последњих осам утакмица, а не само да су победили већ и играју и изгледају одлично. У првом делу сезоне сам рекао да је то озбиљна екипа, требало је времена да се мало скокцају и направе одређене корекције".

Кошаркаш ФМП-а Данило Тасић оценио је да екипа у меч улази максимално мотивисана, после краће паузе без такмичарских мечева.

"Екипа Морнара је у узлазној форми и играју доста боље него у првом делу сезоне. Ако одиграмо агресивну и са пуно енергије утакмицу по чему је наша екипа ове сезоне препознатљива мислим да имамо шансе за победу", закључио је крилни центар ФМП-а.

Тренер кошаркаша Морнара Михаило Павићевић рекао је да његов тим очекује тежак меч против ФМП-а у АБА лиги.

Очекује нас тешка утакмица против ФМП-а који је најпријатније изненађење АБА лиге ове сезоне и резултатски игром. Комплименти због тога мом младом колеги из београдског клуба Ненаду Стефановићу коме се смеши лепа будућност у овом послу. Његов тим игра свих 40 минута са истом енергијом, без обзира да ли имају позитиван или негативан резултат, дају увек максимум на терену. Због овога, јасно је да не смемо да имамо “празних минута”", рекао је Павићевић за сајт такмичења.

Важно је да моји играчи имају фокус свих 40 минута и то им у припреми утакмице стално наглашавам, каже Павићевић.

Морамо да одиграмо и одбрану и напад са идејом о победи. То је једини начин да се супроставимо ФМП-у. Надам се да ћемо бити на висини задатка и наставити лепу серију из децембра и с почетка јануара. Отежавајућа околност у том смислу је да нисмо одиграли утакмицу три неђеље, али у истој ситуацији је и наш ривал тако да нема кукања“, поручио је Павићевић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.