Почетна / Кошарка / АБА лига

Раде Загорац има молбу за Гробаре: Стрпљење и вера у тим

Временом, када обим рада који смо нагомилали у припремама и пун потенцијал екипе, буду „легли“, е тада мислим да ће бити права ствар – каже капитен црно-белих
ФОТО: КК Партизан/Драгана Стјепановић

Одбројавање је готово. Сезона креће. Партизан сутра креће пут Задра, где ће у понедељак од 18 часова имати премијеру. После дуела у дому Крешимира Ћосића, црно-бели ће наставити ка Сплиту. Потом се враћају кући... На кратко.

Тако ће изгледати први дани у новој такмичарској години за тим из Хумске 1. Први дани сезоне од које у Партизану имају велика очекивања. И то није потребно ни наглашавати.

Иза црно-белих је више од месец дана пакленог рада. Јаких провера које су јасно исцртале све врлине, али и указале на слабе тачке Парног ваљка. У којима су момци Жељка Обрадовића имали и неке сјајне партије, побеђивали евролигаше. Али и губили... Понекад и неочекивано убедљиво.

Кажу и да су лекције научене. Поуке извучене. И да су максимално искористили сваки минут, сваког меча.

Све како би после сваког тренинга били бољи и све како би у најважнијем тренутку, играли најбољу кошарку.  Нешто слично апострофирао је и Раде Загорац.

- Рецимо, против Ефеса у Београду смо имали доста добру утакмицу, али морам да нагласим и да је онај меч против Фенербахчеа у Турској, такође Партизан. Да је то иста ова екипа – причао је капитен црно-белих.

Још нешто...

- Та екипа је у стању да изгуби преко 20 разлике од Фенербахчеа, а у стању је да победи Ефес, који тада јесте био без неколико играча, али то је и даље европски првак – подсетио је први међу једнакима у чети Жељка Обрадовића.

Имао је и поруку за присталице клуба. Тачније, молбу.

- Молим све навијаче за велико стрпљење.

Јер...

- Ова екипа није прављена да направи инстант успех. Нити ће у првом делу сезоне, не знам како играти, доминирати.

Загорац очекује нешто друго.

- Временом, када обим рада који смо нагомилали у припремама и пун потенцијал који екипе има, буду „легли“, е тада мислим да ће бити права ствар. Још једом молим за стрпљење и веру у целу ову екипу.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

nema sta
Ako vam drzava donese jos 10 miliona evra onda cete sve da osvojite.
gropn III vs stapovipanaMoravu
osvojicemo sigurno vise od vas u proteklih 5 godina !

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.