Почетна / Кошарка / АБА лига

Земунци у реваншу за финале стартују са поеном мањка

Одлична трећа четвртина није била довољна за тријумф, о пар детаља ће се сигурно говорити и после реванша
ФОТО: АБА / Д. Стјепановић

Студентски центар и Младост показали су и у полуфиналу АБА 2 лиге да су два најбоља тима овог такмичења. Подгоричани су дошли до минималне победе, али је све отворено у реваншу.

Младост је сјајно одиграла трећу четвртину. Земунци су одмах по повратку са одмора направили серију 11:2, касније предност увећали до максималних 11 поена – 65:54. После тога следи дискутабилна одлука о неспортској личној грешци Митровића која је пореметила ритам гостију, а Студентима омогућила да дођу до даха.

После тога је Меги дошао на сцену и са три тројке вратио неизвесност у утакмицу. При вођству Младости 82:80, Гомбол и Мичел су удвојили Мегија, Француз му је украо лопту, контранапад је зауставила пиштаљка…

Овакве дуеле одлучују детаљи. Један од таквих можда буде кош Гомбоа, на истеку последње секунде, којим је предност домаћина у реваншу смањио на пола коша…

ПОЛУФИНАЛЕ
Први мечеви: Подгорица – Спарс 65:72, Младост – Ст. Центар 85:86.
Други мечеви - Недеља (25. априла): Спарс – Подгорица у 16. Понедељак (26. април): Младост – Ст. центар у 15.

• Финале је на програму 4. и 6. маја

Драган Јаковљевић, тренер Младости је рекао:

- Изузетна такмичарска утакмица. Домаћини остају фаворити. Нисмо искористили предност стечену у трећем периоду и пропустили смо да још повећамо. Са тројкама Мегија на старту завршне деонице студенти су стекли самопоуздање, знали смо да је најбољи шутер, а нисмо га спречили. Одбрана није била добра, Мичел је морао боље да дели лопте у финишу, шутеви су нам били из тешких позиција. Ово је тек прво полувреме. Победа у другом сусрету нас води у финале.

Ненад Трајковић je био кратак:

- Успели смо да се вратимо после -11. Нико у ствари није победио, ово је тек прво полувреме. Морамо да имамо боља решења као и проток лопте и генерално много боље да играмо ако хоћемо у финале.

Младост – Студентски центар 85:86 (15:24, 22:19, 30:13, 18:30)

МЛАДОСТ: Радовић, Мичел 10, Дрексел 16, Белић 5, Миленковић, Гомбол 22, Танасковић 9, Прља 3, Аранитовић 16, Сар 2, Барна 2, Митровић.
СТУДЕНТСКИ ЦЕНТАР: Ален 13, Меги 12, Павлићевић 12, Пајовић, Славковић 4, Вујисић, Баћовић 6, Ивишић, Хагедорн 10, Дробњак 2, Баровић 14, Тејић 13.

 

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.