Почетна / Кошарка / АБА лига

Звездина допуна дневног реда Скупштине АБА: менаџерски сукоб интереса

Црвено-бели су на свом сајту објавили одговор на позив за новембарску Скупштину АБА и своје предлоге за састанак
ФОТО: КК Партизан / Д.Стјепановић

Црвена звезда је обавестила јавност да је дана 20.10.2020. године добила позив на састанак, (у допису наведено као  Скупштина) свих клубова АБА лиге јтд, који би требало да буде одржан 03.11.2020. године у Загребу, уз присуство представника свих клу-бова. У наставу саопштења где се на сајту клуба налазе и пратећи документи се каже:

„У циљу правилног и правовременог информисања јавности, КК Црвена звезда мтс доставља на увид јавности допис и позив на „састанак” у Загребу,  и званичан одговор КК Црвена звезда мтс са предложеним дневним редом, јединим могућим, уколико сви ми као клубови, власници ове лиге желимо да наставимо да функционишемо у складу са законом и правом.

КК Црвена звезда мтс подсећа да се за све наведено у позиву Драгана Бокана, бори већ месецима, за добробит целе лиге, клубова и кошарке која од постојања и нормалног и законског функционисања АБА лиге јтд, може да има само корист.

Наш клуб ће и наредном периоду наставити да информише јавност о дешавањима у АБА лиги и превентивно деловати на све покушаје опструкције, дезинформација и деловања појединаца у корист само уских личних интереса.

Црвено-бели су као фотографије објавили писма која су послали на адресе широм региона. Посебно су интересантне две тачке - 10. и 11.

У десетој се захтева да се транспаренто објављују сва новчана средства од спонзора и ТВ права, као и да се трансакције у вези са ангажовањем играча и тренера или обештећења клубова објављују јавно на сајту АБА лиге.

Следећа тачка је изазвала доста полемика, јер су по „фото роботу” много закључили да је реч о Миодрагу Ражнатовићу, менаџеру и првом човеку Меге (иако званично није ништа у клубу).

Наиме, Звезда захтева спречавање сукоба интереса, па тако наводи да клуб којим посредно или непосредно управља кошаркашки менаџер не може да се такмичи у АБА лиги. Такође, захтева се да менаџер не може у АБА лиги да буде представник и играча и тренера, као и да мечеви тимова који имају играче и тренере истог менаџера, не могу да играју међусобно у тим утакмицама...

О коме је реч закључите сами.

 

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

sotir
Tako da se zna"ko je tata" u aba ligu!NIŠTA BRE BEZ ČOVIĆA

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.