Почетна / Кошарка

Новак: Важно је да сачувамо националне лиге!

Директор Бундеслиге Штефан Холц нагласио је да су викенди „црвена линија” коју Евролига неће моћи да пређе
ФОТО: ФИБА

Немци не воле када им се дира у репрезентацију, а немогућност Јоханеса Војтмана (ЦСКА), Данила Бартела (Бајерн) или Нилса Гифаја (Алба) да играју у државном тиму током квалификација за Европско првенство 2021. потегло је стару тему, овога пута у „Франкфуртер Рундшау”.

Портал из Франкфурта разговарао је са Штефаном Холцом, првим човеком Бундеслиге и Камилом Новаком (на слици), извршним директором ФИБА Европе. Након помињања пресуде по којој је наложено ЕКА да плати дуговања ФИБА Европи и по којој уведени прозори нису прекршили претходни уговор две стране, констатовано је и да се УЛЕБ (удружење лига Европе) придружио тужби коју је ФИБА одавно поднела против Евролиге. Холц, испред лиге Немачке, објаснио је:

- Када видите како Евролига доноси одлуке, како су оне утицале на календар претходних година и начин на који се улази у њена такмичења, ми смо осетили потребу да бранимо наша права – рекао је Холц који је на констатацију да ће Евролига „кренути и по викенде” додао: - Викенди су црвена линија.

Претходно је Ђорди Бертомеу, први човек Евролиге, у разговору за специјализован магазин „БИГ” истакао да се не планирају промене што се тиче даљег повећања броја учесника, али...

- Што јача буде ова лига, то ће се више удаљавати од националних лига. И све ће бити теже да клубови буду на две стране - рекао је Бертомеу.

- За нас је важно да национални шампионати буду заштићени – рекао је Новак. – Морамо да пронађемо заједнички језик.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.