Почетна / Кошарка

Човић о тренеру Шакоти, поступку против Гиста, његовој плати и томе да нико није изнад Звезде

Човић је истакао да није задовољан што се у делу јавности прави „ријалити“ око Звезде
ФОТО: championsleague.basketball

Први човeк КК Црвена звезда Небојша Човић изјавио је да је Драган Шакота добар избор за новог тренера и поручио да циљеви клуба остају исти – титула у АБА лиги и што више победа у Евролиги.

- Кад је Милан Томић отишао и када је Андрија Гавриловић привремено постављен за првог тренера рекли смо да ћемо у неком периоду именовати првог тренера. Дошли смо до решења, Шакота је изабран и ја му на томе честитам. Циљ је прво место у АБА лиги, а што се тиче Евролиге, свака победа је добродошла - рекао је Човић на ванредној конференцији за медије на Малом Калемегдану.

Он је истакао да није задовољан што се у делу јавности прави „ријалити“ око Звезде и потом објаснио ситуацију око Џејмса Гиста, који није био у тиму на утакмицама против Албе и Жалгириса.

- Гист је остао у Београду и вредно тренирао јер је имао покретање дисциплинског поступка због кашњења на аеродром уочи утакмице са Ефесом. Изјаву је дао, у понедељак је истицао рок, а принцип је јасан, нико не може да буде изнад Црвене звезде. То је сад у процедури, кажњен је јавном опоменом - истакао је Човић и открио да Гистова плата није 580.000, него 500.000 евра.

Такође, Човић је говорио и о критикама на рачун његовог сина Филипа.

- Највише је Филип на удару. Брзо смо заборавили и полуфинале и финале из прошле сезоне. Па шта ако је погрешио против Партизана? Против Макабија или Асвела је погрешио неко други. Док сам у клубу сви играчи су моји синови. Знам да неки хоће да отерају Филипа. Неће моћи - поручио је Човић.

Коментари23
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

srbijanac
Nisam ja protiv Filipa ali sam protiv toga da trener nema hrabrosti da ga istera iz igre zbog vas g.Covicu cak i da napravi 10 greske zaredom a Zvezda je ta koja najvise gubi svi u svakom slucaju prime svoju platu bio poraz ili pobeda.Daleko od toga da Filip ne igra dobro ali cini mi se da je previse poleteo...Lorenco takodje odlican igrac ali previse se zadribla pa izubi loptu .Oba igraca treba da traze kontakt u prodorima a ne da stalno kruze loptom oko odbrane...Ma Sakota ce sve to da dovede vec u red...Valjda...Videcemo.
misa tumbas
napravite svoje klubove pa onda dovedite koga hocete u svoju kucu !!!! to je njegova ozjava sa ove konferencije a vi je niste objavili !!!
veteran Zvezde
Svi igraci Zvezde imaju bolji ucinak u igri kada Filip Covic nije na terenu a mnogo slabiji ucinak kada Filip organizuje igru.To je jednostavno tako a nema tu mrznje prema Filipu nego se ukazuje da nije igrac za Zvezdu zbog nedovoljnog kvaliteta.
brani ih svim i svacim
A od koga?
reporter
Sakota je poodavno vec bio trener Zvezde i nije u Zvezdi ostavio neki pozitivan trag a u to vreme bio je i selektor reprezentacije sa kojom je bio 16-ti na Svetskom prvenstvu. Sakota je u svom klubu u Grckoj imao sina koji je igrao u tom klubu.Covic je to sigurno imao u vidu i verovatno racuna da ce mu sina Filipa forsirati jer zna kako se to cini kada su otac i sin u istom klubu.Skoro je sigurno da nijedan ozbiljan trener ne bi selektirao za tim Zvezde igraca sa igrackim karakteristikama kakve ima Filip Covic.
Novinar
Sve dobro rečeno.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.