Почетна / Кошарка

Сад када је најважније, покажимо зашто смо – Црвена звезда!

Није требало дуго чекати да са Малог Калемегдана стигне одговор руководству Будућности. Преносимо вам саопштење које је потписала Информативна служба КК Црвена звезда.
ФОТО: Д.Жарковић

КК Црвена звезда мтс учиниће све да пета утакмица финала плеј офа АБА лиге протекне у спортском амбијенту. Позив навијачима да поштују фер-плеј и спортско ривалство.

КК Црвена звезда мтс дели један велики корак ка трофеју АБА лиге. Међутим,након два пораза у Подгорици, у којима су црвено-бели играли добро, успевали да се изборе са „узаврелом” атмосфером и квалитетним противником који има огроман буџет (а у складу са тим и своја очекивања),  предност коју су кошаркаши Црвене звезде имали у већем делу обе утакмице у Подгорици се на необичан начин „топила”, па се на крају епилог целе серије свео на пету, одлучујућу утакмицу која се игра у дворани „Александар Николић” у понедељак од 19 часова.

Наш ривал КК Будућност ВОЛИ издао је у суботу саопштење које нас изузетно радује, јер у њему провејава порука о значају АБА лиге за регион, и „примеру за којим треба да се поведемо и да га следимо” … За значај АБА лиге КК Црвена звезда се бори већ годинама, посебно кроз истицање важности њене регуларности.

Челници КК Будућност ВОЛИ и аутор саопштења немају разлога за бригу – КК Црвена звезда мтс ће наћи начин " да следи пример КК Будућност ВОЛИ” и огромне напоре које су челни људи тог клуба, представници Полиције, Агенције за Националну Безбедност, и подмладак ДПС-а уложили да утакмице у дворани „Морача” протекну у најбољем реду.

КК Црвена звезда мтс позива све навијаче да дођу у понедељак у халу, пруже екипи подршку у утакмици, а такође својим понашањем узврате на велико гостопримство које нам је указано у Подгорици на сваком кораку, од слетања на аеродром, преко боравка у хотелу, до уласка у халу.

Такође, КК Црвена звезда мтс апелује на навијаче да пружају подршку свом тиму поштујући фер плеј и спортско ривалство, јер у супротном сваки неспортски гест биће санкционисан. Целокупна одговорност је на руководству АБА лиге, које је мирно посматрало догађаје током треће утакмице финалне серије, на којој: пљување играча, првог тренера , стручног штаба и руководства клуба током свих 40 минута, изазивање повреда оштрим предметима, као и упади појединаца на терен, убацивање тврдих предмета (шрафцигера, упаљача, ексера, краћих бодежа, кованица, па и кошаркашких лопти?) увредјиви транспаренти на рачун појединих играча Црвене звезде, личне претње и увреде неколицини играча Црвене звезде на терену, није било довољно да се прекине утакмица?

Све то, иако незапамћено у историји АБА лиге, било је „довољно” за пражњење почасних места и два реда на трибинама, и напрасно постало модел за "врхунски организовану утакмицу”  након реакције (млаке) АБА лиге, које је ваљда схватило да би неко у четвртој утакмици и настрадао?

Зато, понашајмо се спортски, културно, угостимо спортске пријатеље из Подгорице како доликује, али на првом месту, помозимо нашем тиму да дође до победе у овој врло важној утакмици, омогућимо нашем тиму да дође до циља искључиво на терену!

Такође, због огромног интересовања навијача Црвене звезде мтс готово је извесно да ће хала бити пуна. У таквој атмосфери могуће је да појединци помисле да тиме што ће бацањем појединих предмета на терен (посебно топовских удара и петарди) помоћи свом клубу! Зато ће КК Црвена звезда мтс на састанку са представницима безбедносних структура и АБА лиге, инсистирати на ригорозним контролама на свим местима: Почев од аеродрома, преко хотела, укључујући и максималну безбедност соба, контролу хране и оброка гостију, њиховог безбедног кретања по граду, као и приликом уласка свих гледалаца у халу, које ће подразумевати и показивање личних докумената Републике Србије на увид, како се не би догодио неки „непланирани” сценарио који би „можда” довео до прекида утакмице?

Покажимо сада када је најважније, зашто смо – Црвена звезда!

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Gane
"podmlatak DPS""...haha....A u Pioniru podmladak SNS-a.
Sidnej@gane
Grobarska je tuga pregolema !
Željko Pavlović
JESTE!
Gepard
Koliko grobarskih komentara, ne mogu jos sebi doci od onog... Hahaha
Zato sto ste Zvezda....
...ste se I ugasili 2011. godine!!!
Che
Saopstenjima Covic blamira i Srbiju i CZ. CZ ima kvalitetniji tim i treba da se okrene kosarci a ne strahu da mozda nije dovoljno bolja.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.