Почетна / Кошарка

Моцарт дао ново рухо терену у Прокупљу

Кошаркашки терен који је обновљен у оквиру велике акције компаније Моцарт „Сто терена за једну игру“ понео име кошаркашке легенде топличког краја Томислава Ђорђевића
ФОТО: Моцарт

Компанија Моцарт своју друштвено одговорну акцију „Сто терена за једну игру“ наставила је у Прокупљу. Терен у једној од централних градских улица, на ком се у овом граду игра најбољи баскет, добио је потпуно ново рухо и од сада носи име Томислава Томице Ђорђевића, спортског радника који је у граду крај Топлице највише допринео развоју игре под обручима. Омиљено састајалиште прокупачких баскеташа у Поштанској улици постало је нова инспирација за неке будуће кошаркашке шампионе.

Љубитељи кошарке, али и комплетна спортска јавност у Прокупљу, нису имали дилему када су одлучивали коме ће посветити обновљено игралиште. Кошаркаш, касније тренер и кошаркашки стручњак и радник Томица Ђорђевић баскет је заволео још као младић, када је наступао за локални клуб „Топличанин“, а докле год га је снага служила, био је уз све клинце који су играли баскет у овом граду.

- Мој отац је цео свој живот посветио кошарци. Љубав према спорту пренео је на сестру и мене, и на томе смо му бескрајно захвални. Управо захваљујући кошарци, одрасли смо у једном здравом окружењу и велика ми је част што су баш моји суграђани предложили да се терен зове по њему. Захваљујем компанији Моцарт која је препознала идеју и визију човека који је читав свој радни век уложио и посветио развоју кошарке у овом делу Србије. Као што је он у све нас усадио љубав према овом спорту, тако ће, надам се, овај терен донети радости и успеха и деци која сад играју и генерацијама које долазе - рекао је Предраг Ђорђевић, син Томислава Ђорђевића.

Свечано отварање терена улепшала је утакмица између млађих селекција прокупачких клубова, које су с клупе предводили Драган Лабовић и Петар Ракићевић, познати кошаркаши који су своје прве спортске кораке направили баш на овом игралишту. Након тога организовано је и такмичење у шутирању тројки.

На овом теренукошарка се игра још од 1953. године, када је отац Томислава Ђорђевића поклонио плац општини да направи кошаркашко игралиште. Од тада је терен поправљан неколико пута, али је центар градске кошарке тек сада добио изглед какав заслужује.

Борјан Поповић, директор Сектора корпоративних комуникација компаније Моцарт, истакао је да одлука да ли да се хуманитарно-спортски караван у виду акције „Сто терена за једну игру“ заустави у Прокупљу није била тешка.

- Сваки терен који је компанија Моцарт до сада обновила имаоје своју причу, па тако и овај у Прокупљу, али све оне имају једну заједничку тачку, а то је потреба да се обнови и одржи дух места на којем се играла права кошарка. Радује ме што сто макар на овај начин помогли локалној заједници и дали нови сјај месту на ком сустасале на десетине генерација прокупачких кошаркаша, између осталих и Лабовић и Ракићевић. Компанија Моцарт, у оквиру свог програма друштвено одговорног пословања, у великој мери помаже развој спорта. Кошарка нам је донеламного радости, а ово је наш мали допринос да и даље као земља останемо на том путу. Терен у Прокупљу је 44. који смо обновили у оквиру наше акције, а наш циљ је да обновимо укупно 100 - рекао је Поповић.

Велику друштвено акцију до сада су подржали бројни кошаркаши и кошаркашки стручњаци, попут Дејана Бодироге, Светислава Пешића, Николе Пековића, Дарка Миличића, Марине Марковић, Марка Цветковића, Миљан Павковића, Милана Мачвана, Бобана Марјановића, Стефана Бирчевића, Марка Симоновића, Дејана Томашевића, Николе Калинића, Мирослава Радуљице и многих других.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.