Почетна / Кошарка

Накић није одлучио да ли ће играти за Србију или Хрватску

Избор репрезентације? О томе ћемо када буде време за то, истакао је млади кошаркаш
ФОТО: КК Игокеа

Кошаркаш Игокее Марио Накић изјавио је да још није одлучио да ли ће у будућности играти за репрезентацију Србије или Хрватске, преноси ријечки „Нови лист”.

Накић (21) је син бившег кошаркаша Партизана Иве Накића, који је са „црно-белима” био шампион Европе 1992. године.

Рођен је у Београду, а у млађим категоријама је играо за Земун и Партизан. Он је са 14 година прешао у Реал, а са мадридским клубом је 2019. освојио јуниорску Евролигу.

Накић је играо и за први тим Реала, а потом је прешао у Остенде да би током лета потписао трогодишњи уговор са Игокеом.

- Не бих рекао да ми је долазак у Игокеу корак уназад. Већ сам рекао да је ово супер прилика, јер Игокеа прави добре резултате и у АБА лиги и у Лиги шампиона. Ово је клуб који је избацио доста кошаркаша и који су касније прешли на већи ниво. Срећан сам што сам овде. Мислим да је то добро за мене, јер сам за сада задовољан. Дошао сам да радим, добро играм и да се докажем - рекао је Накић.

Он је истакао да је пратио утакмице на Европском првенству где је навијао за земље бивше Југославије.

- Имам много пријатеља у свим репрезентацијама из региона. Поред Србије и Хрватске, навијао сам и за Словенију, Црну Гору, БиХ... Пратио сам све утакмице, али резултати нажалост на крају нису били најбољи, али наши људи су увек навикли на медаље. Свака част свим репрезентацијама и момцима. Сигурно су дали све од себе и одиграли су најбоље што су могли. Међутим, то је кошарка, на следећем такмичењу оствариће боље резултате - истакао је кошаркаш Игокее.

Накић може да игра за селекцију Србије, али и Хрватске. Он у млађим категоријама није играо ни за једну репрезентацију.

- Избор репрезентације? О томе ћемо када буде време за то - закључио је Накић.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

the comsat angels
Srbiji ne trebas jer nisi talenat kakvim su te predstavljali.Dje si doso da igras da si valjao igrao bi u Realu kao Doncic ili bar u spanskoj ligi.Podigla se bila velika prasina oko tebe.Vjeruj da bi najbolje bilo da odaberes hrvatsku jer njima i te kako hvale talenti kakav si ti.Samo da u Igokei ne ugusis mladog Radosica koji ce biti izvanredan igrac.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.