Почетна / Фудбал / Звезда

Белодедић: Много сам ризиковао, али награђен сам у Барију

Белодедић је 1986. године освојио Куп шампиона са Стеауом, а две године касније одлучио је да упркос забрани режима Николаја Чаушескуа пребегне у Србију и обуче Звездин дрес
ФОТО: ФК Црвена звезда

Легендарни фудбалер Црвене звезде Миодраг Белодедић изјавио је да је освајање титуле шампиона Европе са Црвеном звездом у Барију 1991. године награда за велики ризик који је преузео када је одлучио да се пресели у Београд.

Белодедић је 1986. године освојио Куп шампиона са Стеауом, а две године касније одлучио је да упркос забрани режима Николаја Чаушескуа пребегне у Србију и обуче Звездин дрес.

Због тога је у Румунији, у одсуству осуђен на 10 година затвора, а Европска фудбалска унија (УЕФА) суспендовала га је на годину дана и тек почетком 1990. добио је дозволу да заигра.

- Био сам поносан, поготово после свега што сам прошао да бих обукао дрес Црвене звезде. Много сам ризиковао и све то наплатио на терену. Зато и понављам увек да је вредело ризиковати због Звезде. Били смо свесни величине успеха али смо с обзиром на све што се дешавало знали да ће се то тешко поновити у будућности. Са садашњег аспекта фудбала у свету, много ће времена проћи да Звезда поново дође у прилику да се бори за европски трофеј - рекао је Белодедић, а преноси Звездин сајт.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Forza Romania
sakvos
Ovo je još jedan dokaz zašto je Zvezda građanski klub,u odnosu na vojne klubove!Režimi ko režimi,dolaze i prolaze,ali biti građanin-to je vrh svakog društva!Red star...FOREVER!
Kind of Blue @ sakvos
Druskane,vidim da nemas malo godina pa me cudi da neke stvari ili ne vidis,ili sto je verovatnije ne zelis da vidis. Partizan jeste nastao kao vojni klub i to niko ne spori. Zvezda je nastala kao policijski,preciznije udbaski klub poznatih osnivaca,ali u starom dobrom maniru falsifikovanja istorije vi to ne priznajete,pa se nazivate nekakvim gradjanima,beogradskom manguparijom i ko zna kako sve ne,kao da su samo navijaci Zvezde gradjani,a drugih klubova ono sto im navijaci Zvezde odobre. U pravu si da rezimi dolaze i prolaze. JNA se raspala i Partizan odavno nema veze sa njom. Ali Zvezdu nevidljiva udbaska ruka vodi kroz celu njenu istoriju,pocev od njenih osnivaca pa sve do dana danasnjeg,sa uvek prepoznatljivim manirima udbaskog delovanja. Za razliku od vojske,drzavna bezbednost je uvek bila jaka,neretko i jaca od same drzave,a posle drugog svetskog rata i danas verovatno i najjaca. Tu najpre mozes da pronadjes razliku izmedju "gradjanskog" i "vojnog" kluba. Natravno,ako zelis.
Севера део
Сада ће познаваоци прилика да ти објасне да су Милета у Србију довели гробари,како то неко "паметно"написа пре неки дан.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.