Почетна / Фудбал / Звезда

Дегенек: Помажемо колико можемо (ВИДЕО)

Фудбалери Црвене звезде су показали велико срце тако што су донирали новац неопходан за набавку прекопотребних ствари у борби против корона вируса
ФОТО: ФК Црвена звезда

Комадант Звездине одбране Милош Дегенек вредно тренира током ванредног стања и карантина на који је, како каже, већ навикао и не пада му толико тешко.

Уз апел грађанима у Србији да се и даље придржавају свих одредби Ванредног стања, дефанзивац истиче да ће саиграчи и он наставити да помажу својој земљи како најбоље умеју али да о томе не желе јавно да говоре сматрајући то својом интимом.

-  Ми бисмо ове сезоне, да није било овог ванредног стања, имали око 50 утакмица, тако да се ту одмах рачуна и на преко 60 дана карантина годишње. Навикли смо на све ово и верујем да нам лакше пада. У карантину, поред тренинга који одрадимо тога дана, нон стоп смо у соби, гледамо ТВ, играмо друштвене игре. Много ми лакше пада, за разлику од свих других који су у мојој околини. Морамо да поштујемо све наредбе Владе како би се живот вратио у нормалу а ми што пре наставили са радом – почео је Дегенек.

Сви звездаши очекују дуплу круну, а дефанзивац црвено-белих није крио задовољство поводом порука подршке које му све време шаљу Звездини навијачи.

- Тренутно у овој ситуацији нама је јако тешко, ми живимо за фудбал и то је једина ствар коју ми волимо и знамо да радимо. Нама најтеже пада што се не играју утакмице, што нема тих заједничких тренинга, а нарочито наших навијача. Драго ми је што добијамо много порука, људи се сећају старијих утакмица и лепших времена када се играо фудбал. Надам се да ће све ово брзо проћи и да ћемо ми, као прави професионалци, остати у ритму, али требаће нам сигурно месец дана како би се вратили у неку стару форму. Колико прија овај, принудни одмор, толико и не прија. Искрено, да се ја питам не бих одмарао. Много ми је лакше да имам утакмице сваки трећи дан јер за то живим и за то радим. Тај адреналин на утакмицама, поготово пред нашим навијачима. Овај одмор не волим, некако волим да тренирам.

Свакога дана се на Звездиној телевизији и званичном Јутјуб каналу емитују се неке од најбитнијих утакмица у историји Црвене звезде, а Дегенек нам је открио која му је најдража.

- Драго ми је што се наш клуб активирао и пружа навијачима да гледају неке историјске мечеве још једном. Мени је, наравно, најдража утакмица против Салцбурга. То је утакмица која ми је обележила каријеру до сада, остаће ми у срцу још много времена, осим ако се не деси још неки спектакл. Сви моји најближи воле да погледају ту утакмицу. Недавно сам се чуо и са Ненадом Крстичићем и Вујадином Савићем и управо смо разговарали о тој утакмици која је, у неку руку, променила новију историју Звезде.

Фудбалери Црвене звезде су показали велико срце тако што су донирали новац неопходан за набавку прекопотребних ствари у борби против корона вируса.

- Ми смо пре свега нормални људи и желимо да помогнемо држави у овој тешкој ситуацији, као и многима коме треба помоћ. Верујем и знам да велики број играча помаже старијим људима, ми то не желимо да потенцирамо, једноставно не желимо да се то зна. Треба да људи знају да се ми не рекламирамо тако често, већ помажемо тихо, да би то имало што већи ефекат. Изузетно сам поносан на своје саиграче, ни нама није лак овај период, али ми се држимо заједно и покушавамо да помогнемо свима коме можемо. Част ми је да будемо део овакве екипе која се држи заједно, као породица, а уједно и помаже Србији у оваквом тренутку – завршио је Дегенек.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Jeste. Bravo. Pametno. Koliko para toliko muzike.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.