Почетна / Фудбал / Звезда

Посебна награда за акцију “Црвено-бела крв” (ВИДЕО)

Кућно васпитање сваког звездаша је да има хуманости у себи, а давање крви је једна од одлика највеће хуманости за спашавање људских живота - рекао је генерални секретар Спортског друштва Игор Милојевић
ФОТО: crvenazvezdafk.com

Спортско друштво Црвена звезда добило је специјално признање за “Црвено-белу крв” као најуспешнија добровољну акцију давања крви у историји Института за трансфузију крви Србије.

Хуманитарна акција “Црвено-бела крв” ове године се одржала по 17. пут у Медија центру стадиона Рајко Митић пред меч са Јанг Бојсом. У току дводневне акције добровољног давања крви у Београду, која је реализована у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, укупно су прикупљене чак 1.488 јединица јединице крви.

Спортско друштво Црвена звезда данас је у Скупштини града Београда добило специјално признање за “Црвено-белу крв” као најуспешнију акцију давања крви у историји Института за трансфузију крви Србије.

Генерални секретар Спортског друштва Игор Милојевић истакао је да људски живот нема цену и да су звездаши, као и увек показали велико, хумано срце.

- Кућно васпитање сваког звездаша је да има хуманости у себи, а давање крви је једна од одлика највеће хуманости за спашавање људских живота. Оно што ми је посебно драго је када видим велики број звездаша који су спремни да дају допринос, а завод за трансфузију има проблем јер нема довољно обезбеђеног материјала због превеликог броја давалаца. Показали смо да је овај систем Црвене звезде једна хумана прича која зна да воли, бодри, али и да цени сваки живот. Када год буде било потребе, ми смо ту да помогнемо онима којима је то најпотребније јер људски живот нема цену – закључио је Милојевић.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.