Почетна / Фудбал / Звезда

Сензација Звезди доноси више од четири милиона евра

Приход од 20 милиона евра заокружен је победом над Олимпијакосом, а кад се на све то дода зарада од продатих улазница долази се до већ сада инкасираних око 24-25 милиона
ФОТО: В. Марковић

Слегли су се утисци после убедљивог Звездиног пораза од Тотенхема и полако почиње да се машта о евентуалној сензацији против Бајерна. Колико год да резултат од 0:4 у прошлом колу Лиге шампиона доноси горчине, толико и сви у клубу морају да се окрену суштинској чињеници да наредни меч има огромну важност и може да донесе не само пролеће на европској сцени, него и велику зараду.

Рачуница је јасна – тријумф над Бајерном Црвеној звезди донео би нешто више од четири милиона евра. Победа у групи Лиге шампиона доноси 2.700.000, пласман у шеснаестину финала Лиге Европе 500.000, а ту је и очекивани приход од улазница за тако велики меч од барем 1.000.000.

Улазак међу 32 одабрана за нокаут фазу Лиге Европе отвара и могућност додатне зараде од 1,1 милиона евра у случају пласмана у осмину финала, али сада је та рачуница далеко од Црвене звезде. Чека је велика борба да се направи изненађење против бољег и створе услови не само за славу, него и зараду.

Црвена звезда је до сада већ направила велики профит уласком у Лигу шампиона преко Копенхагена и Јанг бојса, основни бонус за такво достигнуће био је 15,25 милиона евра. На то се надовезује 2.216.000 на основу 31. места од 32 учесника на бази десетогодишњег учинак у УЕФА такмичењима.

Приход од 20 милиона евра заокружен је победом над Олимпијакосом, а кад се на све то дода зарада од продатих улазница долази се до већ сада инкасираних око 24-25 милиона. Евентуални успеси против Бајерна и Олимпијакоса пребацили би преко границе од 30.000.000, али то је посматрано са садашње тачке деликатна мисија.

За црвено-беле је најбитније да су и даље у доброј позицији за пролеће у Европи и да имају такмичарске амбиције при одласку у госте једног од највећих светских клубова. Ту је и обавеза да игра буде боља него против Тотенхема, а у овом тренутку је неизвесно хоће ли Бајерн доћи у Београд у најјачем саставу са већ обезбеђеним пласманом у осмину финала Лиге шампиона. Ту је, међутим, амбиција за Баварце да овере прво место у групи пре доласка Певаца у Минхен.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Djura saraga
A ako u Evropi na prolece prodjemo do cetvrt finala eto nama novih 15 miliona evra.
dzoni
eto Terzi 15 miliona..Zvezda duzna kao Grcka..videcete kad Terza objavi koliko smo duzni a imam snimke gde prosle godine kaze 12 miliona ..a od tada zaradili preko 20
ko placa razliku?
Lepo je to. Ali ulozeno je preko 50 miliona.
Miki
Tebi rekli..
slava i pobeda
Utakmica sa Bajernom kod kuće je, vrhunac ovogodišnje lige šampiona, verovatno i sezone za Crvenu Zvezdu. Sve do sada što su radili, da bi došli do ove utakmice, moraju pokazati na terenu,ovo je ispit i za igrače, sportskog direktora, i trenera i upravu kluba.
Ljubitelj
Dug je vracen i sada smo u plusu. Domacinsko poslovanje. Bravo
@Sena
Naprotiv, uopste nije. Samo se folira.
Sena
Mnogo si naivan.
Željko Pavlović
Bravo.
e pa bas tako
partizan bi vec trebao da pocne vracati dugove drzavi koji su odavno nadmasili 40 mil.€ a pritom se razbacuje kupovanjem i velikim platama, odakle bre! banke su Zvezdi oprastale kamatu a ne dug!
Milos
Bas bravo! Znaci sada mogu da se vrate pare bankama koje se duguju, nema razloga za oprost duga jer kaplju milioni sa svih strana.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.